Грим за летни дни, който не отнема повече от 10 минути!

Не ви се става рано сутрин? Настройвате будилника за още по-ранен час, за да успеете да се приготвите навреме? Или пък бързате и въпреки това закъснявате?

грим

За вас имам наръчник за бърз и елегантен грим, който ще ви отнеме не повече от десет минути. Всички знаем, че всяка спестена минута пред огледалото е минутка повече в леглото. На нашия очарователен модел, ще ви покажа как да се гримирате бързо и в същото време да сте свежи и перфектно гримирани.

В тези горещи летни дни важи правилото "по-малко дава повече". Кожата има нужда да диша свободно и естествено да се поти и поради тази причина ви препоръчвам да замените класическия фон дьо тен с т.нар ВВ или СС крем, съдържащи слънцезащитен  фактор - те са тониращи, прикриват малките несъвършенства, но не утежняват толкова кожата.

Имам огромен опит с тониращия овлажнител theBalm BalmShelter SPF 18, който използвах при нашия модел. Хидратира кожата, оставя я мека и я матира в дълготраен план. 

Малък съвет : Ако все пак кремът не успее за прикрие всички недостатъци по кожата, тогава използвайте коректор (camouflage). 

Нанесете го на конкретните места с помощта на плоска четка или пръстите си. Коректорите притежават още-по големи прикриващи способности и заради това се използват само там, където има нужда от тях - за прикриване на  малки белези, акне или пигментни петна.

dsc1858

При ежедневния грим, не е необходимо да се занимавате със сенките за очи. Достатъчно е леко да изразите очите си, а с помощта на течна очна линия да ги "отворите". Ако имате по-малки очи, очертайте линия от вътрешния ъгъл на окото по линията на миглите с леко, елегантно издължаване навън. Можете да направите красива линия например с помощта на течна очна линия. В случай ,че сте свикнали с молива за очи, спокойно можете да използвате и него, като за през летния сезон препоръчвам водоустойчивите предложения. Нанесете спирала за мигли и очите ви са гримирани!

Малък съвет: Очите ви ще изглеждат по-големи, ако при нанасянето на спиралата, движите четчицата й в посока външния ъгъл на окото.

dsc1865

ocidetail

За да се засили ефектът на слънчевия загар, използвайте бронзираща пудра (бронзант). За ежедневния грим препоръчвам матиращите бронзанти, а за вечерния са подходящи тези, съдържащи блестящи  частици.

Как да нанесете правилно бронзиращата пудра? Работата с нея ще улесни специалната четка за пудра, като най-подходяща е тази със скосен ъгъл на косъмчетата. Пудрата нанесете по линията на горната челюст, в посока от ъгъла на устата към ушите. Нежно прокарайте апликатора и през зоната за слепоочията, челото  и накрая по върха на носа. Слънцето огрява точно тези места и заради това изглеждат естественo, когато са изразени.

dsc1871

И в заключение, обгърнете устните си в наситен нюанс червило. Аз използвах червения нюанс 13.03 poppy red на червилото  Artdeco Perfect Color Lipstick, но разбира се зависи от вас на кой нюанс ще се спрете. За изразяване на устните не забравяйте да добавите и лак за нокти в тон с червилото си. Не бива да избягвате наситените оранжеви или розови цветове, през лятото заедно с бронзовия тен те изглеждат изключително ефектно!

dsc1883

И това е цялата магия на бързия летен грим - вместо фон дьо тен- тониращ крем, леко изразени очи, бронзираща пудра за подчертаване на тена и устни, облечени в щедър цвят червило! Опитайте това още утре сутринта и ще видите,че ще се влюбите в този семпъл и бърз грим.

dsc1904

 

Ирен, гримьорка на notino.bg