Господа, тези продукти не бива да липсват във вашия куфар!

Отдавна не съм публикувал  „мини пътеписи“,  чрез които можете мислено да надникнете във Франция, Португалия и Англия. Пътувайки известно време с пръст по картата, реших да се спра на екзотичния остров Занзибар. Наричат го още Островът на подправките, аз вече подготвям статия за парфюмни съставки, но преди нея представям една за всички страстни пътешественици. Занзибар не се намира след първата пряка и поради тази причина трябва много внимателно да подберете нещата, които ще вземете със себе си. Какво трябва да носи със себе си един мъж, който се кани да прекара отпуската си на този екзотичен остров? Моят набор от козметични продукти беше перфектно подбран, нищо не ми липсваше и нямах нищо излишно. Ето защо реших да споделя подбора си с вас и по този начин да улесня стягането на багажа ви, защото хайде да си признаем - това не е едно от любимите на всички ни занимания, нали?

мъжка козметика

 

Wilkinson Quattro

Най-важното, с което започваме, е самобръсначката. Разбира се, че за нас не е проблем да пуснем пътешественическа брада в буквалния смисъл по време на почивката си, но не всеки би искал да развали почивката на своята скъпа половинка. По време на пътешествията си съм пробвал различни самобръсначки, но тази специално ме изненада изключително приятно. Четирите й титанови остриета бръснат лицето ви до идеално гладка кожа и то от раз. Ползвах самобръсначката Wilkinson за първи път и останах очарован.

Козметика за мъже

Castelbel Portus Cale Pink Pepper & Jasmine

Идва ред разбира се и на подходяща серия пяна или гел за бръснене, но те са едно от нещата, които смятам, че е излишно да транспортирам чак до Занзибар. Мога да се обръсна и само със сапун, така че избрах малък (40 г) сапун от марката Castelbel. Не само че с негова помощ се обръснах идеално, но е подходящ и за местата, където трудно можете да намерите сапун, което от своя страна е присъщо за по-малко посещаваните дестинации.

Moschino Forever

Наясно съм, че писането на статии за notino.bg означава най-вече тестване и опит с нови продукти, марки и аромати. Обичам да си купувам малки подаръчни комплекти, които обикновено освен обичайния аромат, съдържат например и балсам за след бръснене. След известно време обаче тези мини продукти започват да се трупат вкъщи и на дневен ред идва въпроса какво да правя с тях. Ако това се случва и на вас, то тогава просто ги вземете със себе си и ги използвайте там, където ще прекарате отпуската си. Така направих с балсама за след бръснене Moschino Forever и признавам, че никак не беше лоша идея да използвам охлаждащ гел за след бръснене на лицето си в горещите африкански дни.

Паста за зъби Marvis

Почитател съм на пастите за зъби Marvis и то поради две причини. Първо, защото на разположение са много вкусове, които са доста интензивни, а приятното усещане за свежест в устата трае наистина дълго. За еднократно почистване на зъбите е достатъчно много малко количество, така че мини тубичката от 25 мл. ще ви стигне за цялата ваканция.

Защита преди и след слънчеви бани

Аз съм с по-тъмен тип кожа по рождение и по правило не избирам висок слънцезащитен фактор, дори и да знам, че така до известна степен пренебрегвам кожата си. С африканското слънце обаче шега не бива и нищо не би развалило почивката така, както слънчево изгаряне още на първия или втория ден от престоя на плажа. Този път заложих на доказаното качество на швейцарската марка Daylong. За първия ден избрах слънцезащитен фактор SPF 50, но след няколко дни преминах на SPF 15. След слънчевите бани за тялото си използвах охлаждащ гел за след слънце Daylong, а за лицето регенериращ лосион за след слънце на Eucerin, което използвам от дълго време насам и не бих го заменил за друго.

При продължителен престой под слънцето кожата се уврежда екстремно, а тази на лицето – два пъти по толкова. Не обичам усещането на „нажеженото“ лице, което обикновено се появява в края на деня, когато се опитвате да заспите в жегата. Поради тази причина винаги нося със себе си някакъв нощен крем, който приятно да охлади и успокои лицето ми. Този път взех със себе си очен и нощен крем, съдържащи минерали от Мъртво море на марката Sea of Spa Metrosexual.

daylong_слънцезащитна_козметика

Weleda мехлем от невен, Weleda гел с арника за локална грижа

По време на пътуване е добре да помислите и за това, че винаги можете леко да се нараните, одерете или пък да ви притесняват насекоми. Затова аз нося тези две чудодейни тубички, базирани на най-качествените натурални съставки. Мехлемът от невен е подходящ за третиране на леки наранявания, а гелът от арника осигурява бърза помощ при навяхвания и леки травми, облекчава болките в мускулите и синините. Винаги съм се радвал, че не ми се е налагало да ги използвам, но от друга страна съм щастлив да ги имам винаги под ръка.

Comme de Garçons

Не отдавна при нас в notino.bg се появи ново попълнение в раздела „нишови парфюми“, а именно божествените миниатюрни парфюми на марката Comme des Garçons. Все пак не са точно супер мини парфюми, всеки аромат е около 8 мл., така че са идеални по време на почивка. Повечето от тях са тип унисекс, така че можете да ги споделите със скъпата си половинка, а ако решите да си закупите три различни умалени версии от най-добрите парфюми на марката, то тогава можете да бъдете сигурни, че по всяко време на отпуската си ще ухаете великолепно.

Comme_des_Garcons

В какво събрах всички тези продукти? В нашия сайт намерих един аксесоар-тази козметична чантичка, пълна с отличните продукти на марката Scottish Fine Soaps, но за тях подготвям самостоятелна статия, а вие определено имате какво да очаквате с нетърпение. Тя е просто страхотна!

 Радостин, notino.bg