ДОБРЕ ЛИ Е ДА ИЗМИВАМЕ ЛИЦЕТО СИ ВЕДНЪЖ ДНЕВНО?

За да изглежда кожата ви здрава, е необходимо редовно и старателно почистване на лицето. Освен здравословното хранене се препоръчва изпиване на два литра вода на ден, за да бъде кожата добре хидратирана. Понякога и това не е достатъчно и е време да си зададем следния въпрос – колко пъти на ден трябва да почистваме или измиваме лицето си?

Колко пъти на ден трябва да измия лицето си?

Според дерматолозите и специалистите  трябва да измиваме лицето си два пъти на ден. Повече от три пъти вече е излишно и може да наруши равновесието на pH показателя и естествения блясък на кожата. По-честото измиване може да се препоръча само в случай, че имате много мазна кожа. Препоръчваме измиване на лицето сутрин и преди лягане. Най-лесният начин е да включите измиването на лицето в рутинната грижа за кожата!

Но как да постъпя, ако не ползвам грим?

Измивайте лицето и в случай, че през деня нямате грим, защото кожата естествено освобождава мазнини, запушващи порите и това води до възникване на несъвършенства и акне. Не чакайте с измиването на лицето до момента, в който започнете да се чувствате неудобно – измийте го и тогава, когато се чувствате свежо и чисто.

Какъв е най-добрият подход?

Измийте лицето със сапун и масажирайте, докато не започне да се образува пяна. После изплакнете с топла вода и подсушете с кърпа. След това можете да нанесете слънцезащитен или хидратиращ крем с UV защита. Същият процес може да повторите вечерта, но с различен хидратиращ крем (защитата от слънцето не е необходима през нощта).

Какви продукти трябва да използвам?

За мазна кожа препоръчваме Klorane Dermo Pain Crème  или Uriage Hyseac. Отлична алтернатива за суха и чувствителна кожа е Cetaphil Cleansers. Ако страдате от акне, опитайте да почиствате лицето си с Jericho Body Care.