Цветът на тазгодишното лято e марсала! Как да сътворим грим с този нюанс?

Цветът на лятото тази година, се нарича марсала. Марсала е тъмно червен цвят с капка кафяво. Цветът е кръстен на известното червено вино от остров Сицилия. Тази багра крие в себе си елегантност и лекота. Излъчва самоувереност и доверие. Марсала тази година диктува модата, дизайнерските мебели, флористиката и грима. Именно в тази област е невероятно променлива.

Marsala

Марсала е цветът, с който грима е истинско приключение. Подходящ е под формата на сенки за очи, но също ще стои прекрасно на устните и ноктите  ви.  По-смелите дами могат да оцветят дори на косата си в тон марсала. И там той ще стои неустоимо.

Този цвят е универсален, така че не бива да се страхувате,че няма да ви отива. Не е екстравагантен като класическия червен цвят, така че обгърнати в него, добре ще се чувстват дори по-срамежливите сред вас. От друга страна, това не е класическо кафяво, така че ще подправи грима с нещо ново и ще зарадва тези, които обичат да експериментират. Освен това марсала е само един цвят, така че нищо не пречи при грима да носите само подобни на него нюанси. Също така, не бива да сменяте целия си козметичен асортимент. Погледнете към своите козметични продукти - със сигурност ще забележите някой винен нюанс. Ако ли пък не, ето няколко съвета, с които можете да си закупите от този моден цвят.

СЕНКИ ЗА ОЧИ

Виненият нюанс върху очите може би изглежда малко необичайно, но ако обърнете внимание на няколко неща, ще останете приятно изненадани и ще го обикнете! Ако сте любителка на по-неутралния грим, за основа заложете на светло кафяво или розово. Кафяво-виненото нанесете само по гънките. Марсала обаче, има тенденция да създава ефект на разплакани очи. Този ефект обаче бива туширан от черната очна линия, която разделя сенките от окото. Ако не желаете да подчертавате очите си в черно, тогава не нанасяйте винения нюанс по долната линия на окото, а вместо това използвайте кафяво. Самата аз, за този вид грим, си харесах палитрата Nude Tude на The Balm. Там намирам неутрални нюанси като основа, цвят "sexy" е истинска марсала, а на долния ред има няколко неустоими тъмно кафяви нюанса. Използвайте тези, които ви харесват най-много.

РУЖ

Като за руж препоръчвам леко фиксиране на марсала, в зависимост от тена на кожата ви. Ако сте  с по-топъл и по-тъмен тен, постигнете класическия цвят марсала. Препоръчвам например Estée Lauder Pure Color в нюанс Rebel Rose или нюанса Raizin от МАС. Ако сте от по-студения тип или кожата ви е много светла, класическата марсала би ви стояла прекалено твърдо. Потърсете нюанс, който е една идея по-кафеникав, преливащ през винения цвят ,до червено. Може би Miracle Touch на Max Factor.

ЧЕРВИЛО

Предложенията за подходящо червило са най-вече експериментални,тъй като всеки от нас има различен естествен цвят на устните, а червилото придава различен цвят на различните устни. Избирайте между чисто вино, през класичека марсала ,до кафяво. Опитайте класиката Rimmel Lasting Finish, в нюанс 01 или леко се поглезете с луксозните предложения на Helena Rubinstein. В нейната колекция Wanted Rouge, веднага ще намерите няколко представители на марсала. Това са нюансите Magnetize, Arouse или Possess.

ЛАК ЗА НОКТИ

При лаковете за нокти е много лесно.Цвят марсала е невероятно елегантен, но и сдържан. Отива на всеки и е подходящ за всички поводи, от обикновен работен ден до официален бал. Аз лично си имам фаворит. Новите лакове на Maybelline Colorama са неустоими. Лесно се нанасят и са изключително дълготрайни. Спрете се на нюанс 16, който е просто верния цвят-марсала.