Chloé- лукс в ежедневието

През 1952г. една амбициозна  парижанка, родена в Египет  на име Габи Агион основава фирмата  Chloé. Тя поставя началото на своята кариера с шест памучни рокли, която по-късно се разраства в цяла индустрия. Скиците на нейните първи рокли привличат един от нейните приятели и скоро с помощта на двама млади шивачи тя се превръща в преуспяваща дизайнерка. През 1956 година в Cafe de Fleur, се състои първото шоу на Chloe. Тенденцията на модната къща винаги следва една и съща модна линия - усещането за цвят и лекота, в съчетание с френския шик. През 1957 година Chloe започва да работи с много прочути френски дизайнери. Разцветът на модната къща продължава до 1966 г., когато я поема Карл Лагерфелд. Той работи на свободна практика, но Габи му се доверява и не прави грешка. Благодарение на Карл Лагерфелд през 60-те и 70-те години марката Chloe достига върха на своята популярност. През 1997 г. Stella MacCartney създава своята първа колекция за Chloé – дръзка, женствена и романтична. Тя въвежда сексуалността, женствеността и по-голямата свобода, взети от хипитата. Със своите корсети, бродерия, дантели, бродирани ръкави и леки рокли в своите колекции Стела създава чувството на лекота, вътрешна дълбочина и кокетство.

парфюми

Първия аромат за Chloe създава Карл Лагерфелд през 1973. През 2005 г. на пазара заедно със сезонната колекция излиза и новият парфюм Клое – свеж, плодово-цветен взрив от настроение за празник. Ароматът е представен от три емблематични французойки – актрисите Клеманс Поези и Клое Севини и модела Аня Рубик. И кара всяка една от тях да се чувства единствена и специална, разбулва тайните, откроява характера и вътрешната й красота. Тази изключителност е съпроводена от опияняваща магнолия и момина сълза, допълнена от топла амбра и кедрово дърво. Към букета от съставки са добавени още изтънченост и кокетство. Цялото това женско съкровище е скътано в уникален флакон с дизайн, взет назаем от ръкав на блуза Chloe – квадратна стъкленица с овална капачка и сребриста якичка. Ръчно изработена метална емблема и свободно падаща панделка издават високата класа.

Днес Chloé имат бутици в много от големите столици – Париж, Лондон, Ню Йорк, Токио, Хонг Конг, Шанхай, Мадрид, Дубай, Кувейт.