Четири лесно изпълними идеи за грим на Хелоуин

Идея за устни

 Желаете да празнувате Хелоуин с по-екстравагантен грим, но не знаете, как да го направите? Имаме отлични идеи, за да изглеждате оригинално-секси-ужасяващи.

Опушени очи по малко по-различен начин

Всички знаем, че опушеният грим придава на погледа дълбочина и чувственост. За Хелоуин обаче е нужна малка промяна. Вместо кафявите или черни нюанси, опитайте този път червените сенки от керемидено червено до бордо. Принципът е един и същ: Започнете с по-светъл цвят, който ще ви послужи като основа на горните клепачи и ще помогне да се изразят рамките на долните мигли. По-тъмно червеният нюанс ще подчертае външните ъгли на очите и линиите над горните мигли. За най-добри резултати ползвайте сенките от една палитра, например New-Trals vs Neutrals от Makeup Revolution. Такъв изразителен грим изисква съвършена черна очна линия, което ще постигнете, например с помощта на Super Liner Carbon Gloss от L’Oréal. После е достатъчно да извиете миглите и да им предадете обем, който ще добави спиралата Volume Glamour от Bourjois.

Палитра сенки за очи и спирала за обем

Руж вместо контури

Принципът за лесен грим за Хелоуин е да се използват традиционни продукти по нетрадиционен начин. Отличен пример е класическият руж - обикновено придава здрав и младежки нюанс, но когато го нанесете под скулите, вместо контурната пудра, изведнъж той ви превръща в секси зомби. Такъв правилен ефект ще постигнете, например с ружа Catrice Multi Matt в нюанса La-Lavender. Ако искате ефектът наистина да е прецизен и да направи голямо впечатление, не се стремете да разсейвате контура до изчезване, а направете рамки и на носа, брадичката и слепоочията.
Нашият съвет: Вземете Палитра Contour от BHcosmetics и ще получите шест нюанса, които могат да се ползват като руж, контур и озарител. 

Палитра за контуриране

Магията на блестящите частици

Съблазнителните същества от отвъдното имат обикновено едно общо нещо: Под лунната светлина техните лица блестят бледо и примамва да ги докоснете. Вие като същество от плът и кръв ще трябва да си помогнете за подобен ефект с грима, но не се безпокойте, това е много лесно. Достатъчно е да използвате най-светлия нюанс на грима и вместо обичайната пудра, този път посегнете към озаряващата. Само не забравяйте, че трябва да се придържате по-скоро към хладните нюанси с оттенъци към бяло. Идеални за това са Freedom Pro Highlight в нюанса Ambient или Makeup Revolution Vivid Strobe Highlighter  в нюанса Ever Glow Lights. А как да създадете този подходящия вид? Нанесете голямо количество озарител на скулите, под веждите, в края на носа и над горната устна. Добавете малко по-тънък слой в средата на челото и брадичката, и накрая леко поръсете останалата част от лицето. Играта на светлината ще предаде на вашето лице пластичност и свръхестествена прелест.

Сенки за очи

Подходяща възможност за изразителни устни

При гримиране на устните за Хелоуин, можете да изберете един от двата възможни варианта: Или избирате бял и други бледи цветове, или предпочитате тъмните нюанси. Основното правило е ясно - устните не трябва да изглеждат естествено, а ексцентрично. Тъмните червила на пазара са предостатъчно, и това е подходящата възможност за тези, които са изключително смели. Едно от тях е например Revlon ColorBurst в нюанса Shameless, стик-червило с наситен, матов нюанс, преливащ се във виолетово. В случай, че не ви липсва кураж за нещо още по-тъмно, вижте боровинково тъмното червило Makeup Revolution Vamp Collection в нюанса 100% Vamp и Maybelline Color Sensational в нюанса Midnight Plum. И накрая, за ефект на неустоими устни на вампир, е невероятният бордо нюанс Grand Cru на течното червило Rouge Edition Velvet от Bourjois.

Идея за Хелоуин устни