РЪКОВОДСТВО: Как да накъдрим косата си и да създадем романтична прическа в стил BOHO-chic (бохо-шик)

Лятото е идеален сезон за романтични вълни. И няма значение, че самата природа не ви е надарила с тях. Достатъчна е качествена маша за коса и няколко минути. Научете се как да накъдрите косата си и се вдъхновете от нашите съвети за романтични летни прически в стил бохо-шик!

kulma1

За лесно и бързо накъдряне на косата препоръчваме машата за тройни къдрици label.m Electrical The Advanced Pro Triple Barrel Waver. Свържете я към контакта, включете и оставете да се нагрее. Оптималната температура е 220 градуса, но винаги зависи от качеството на вашата коса! За тънка и изтощена коса изберете по-ниска температура, за да избегнете увреждането й. За здрава, силна или неподдаваща се коса, можете леко да повишите температурата.

Докато машата се нагрява, подгответе косата за къдрене. Внимателно срешете косата и ползвайте термоактивен спрей за придаване на обем и фиксиране. Ние препоръчваме L'Oréal Professionnel Tecni Art Volume.

kulma2

Започнете къдренето с долната част на косата. Завийте горните кичури на косата на върха на главата, за да не ви пречат при къдренето. Постъпвайте от един кичур към друг. Поставете кичура между цилиндрите и леко притиснете ръкохватката на машата. Изчакайте няколко секунди и след това повторете процедурата по цялата дължина на кичура.

kulma3

След като сте накъдрили долната част на косата, постепенно вземайте следващи кичури от върха на главата, докато не бъдат накъдрени всичките.

Срешете накъдрената коса с рядък гребен. И накрая, оформете цялата прическа с фиксиращ спрей. Ние използвахме TIGI Bed Head Hard Head за силна фиксация.

kulma4

Летни прически за къдрава коса

Към летния външен вид съвършено пасват цветните аксесоари за коса. Опитайте обикновена цветна диадема с мънички розички. При дневно носене можете да я поставите в стил хипи и да превърнете романтичния бохо стил в съвършенство.

При вечерно носене, направете свободна опашка със задната част на косата. Достатъчно е отделните кичури леко да се прихванат с щипки и да се оставят свободни само предните кичури, ограничаващи лицето. Ще получите красива прическа в стила на 20-те години.

Ако предпочитате живи цветя, изберете от своите любими пролетни цветове, защипете с шнола зад ухото и се наслаждавайте на техния прекрасен аромат!

kulma5