Amouage Interlude Man е овладян огън

Търсите аромат с невиждана мощ, който в същото време умее да я владее? Мъжкият аромат Interlude на Amouage ще ви придаде самочувствие, без да влияе арогантно върху останалите.

нишови парфюми Amouage

Най-честата критика, отправяна по адрес на дамските парфюми е, че те са прекалено сладникави. От друга страна мъжките парфюми са често критикувани поради „прекалената си пикантност“. Сладостта и пикантността можем да наречем заклинания, думи, които използваме, когато парфюмът, който усещаме е необичаен. Когато е прекалено непринуден. Просто притежаваме определена представа, до каква степен можем да възприемем индивидуалността на своя парфюм и се боим да продължим малко по-напред, боим се да прекрачим онази едва доловима граница. И тогава идва Amouage Interlude Man и я прескача така, все едно никога не е съществувала.

Това не се отнася за много от марките нишови парфюми, разграничаващи ароматите на дамски и мъжки, тъй като те разчитат на това, че хората сами са способни да изберат онова, което им харесва и следователно да го носят. Amouage, идващ от Близкия изток обаче, върви по малко по-различен път. Сред предложенията има аромати за жени и за мъже, които обичайно сътворяват двойки аромати, обединени в една обща концепция и със споделени имена, също както истинска влюбена двойка. Мъжкият Interlude, за който в момента говорим има свой дамски вариант, разработен върху подобна тематика.

Магията на смолата

Както стана ясно още в началото, Amouage не е за страхливци, но въпреки това е великолепен. Разковничето се крие в това, че от него не трябва да се страхувате - когато сутрин излезете самоуверено за работа, може да се случи хората от време на време да се обръщат след вас, но никой няма да си помисли, че този неудържим аромат не ви подхожда. И напротив- в случай, че сутринта ви липсва самочувствие, Interlude с радост ще ви напомни, че сте в състояние да се справите с всички проблеми.

При създаването на този парфюм, парфюмеристът Пиер Негрин взима типичната за ориенталските аромати кехлибарена основа, и уповавайки се на нея създава творение с опушено сърце и дървесни акорди. Легендата за парфюма посочва пътя от хаоса към успокоението, а началото на Interlude може да се стори до известна степен объркващо, благодарение на комбинацията от по-тежки тонове с цитрусовата лекота на бергамота. Всяка съставка обаче скоро застава на мястото си, а всички заедно създават перфектен, хармоничен акорд.

 Вече споменатата сладост на Amouage Interlude не идва от ванилията или цветята както обикновено. Този парфюм не създава впечатление, че може бъде вкусен-това не е гурмански аромат. Неговата сладост е кадифена и леко мистериозна, каквато в парфюмите умее да омагьоса само една категория нотки: смолата. Тук конкретно- опопанаксът или т.нар. сладък тамян. Тонът на опопанакса продължава аромата на класическия тамян (от тук идва и опушеното усещане) и така ароматът се разгръща, включват се агаровото и сандаловото дърво, последвани от комбинацията между пипер и пачули, които придават пикантния край на Interlude.

Силен без да атакува

Въпреки силата и характера си, Amouage Interlude е изненадващо умерен аромат, от гледна точка на проекцията му. Това всъщност е добра новина. Ако не прекалите с пръскането, няма да бъде фрапиращ, а колегите от офиса няма да имат повод да ви изгонят. Докато сте с него, ще бъде сравнително близо до кожата ви, а хората около вас ще го усетят само бегло.

Както останалите парфюми на Amouage, Interlude също е малко по-скъп, но си струва качеството на самия аромат и търговският му вид. Този парфюм е издръжлив, при това страшно дълго време. Ще го усещате по кожата си и на следващия ден, върху дрехите ви ще ухае чак докато не ги изперете- и всичко това с едно единственo пръскане. Навярно сами знаете, че някои други парфюми изчезват само след няколко часа или изискват да се пръскате поне няколко пъти, за да ги усетите. С Interlude няма да имате такъв проблем, а флакона в случая ще ползвате дълго време.

За лятна вечер или за есенен ден

За кого е най-подходящ тогава Amouage Interlude Man? Дървесните парфюми от подобен характер традиционно са възприемани като мъжки и от тук идва и наименованието им, но никъде не е написано, че сте задължени да следвате стандартите. Далеч по-важен е вашият собствен стил и вашата индивидуалност. Interlude ще подхожда на всеки, на когото са му омръзнали игривите летни парфюми и предпочита по-скоро нещо напомнящо далечни дестинации, аромат на дървен шкаф с подправки и непознати кътчета по света.

Не трябва да се притеснявате, че съдържащият се тамян ще принесе със себе си миризмата на църква. Останалите съставки държат здраво юздите му, а възприятието за простота е изместено от тайнствено сладката екзотика. Не чакайте зимата , за да се сдобиете с Interlude, смело можете да носите този парфюм през вече захлаждащите се летни дни и вечери.

Светлана, notino.bg