Хайлайтъри

Хайлайтърът е продукт, който напоследък нашумява все повече. Почти във всеки грим влог ще намерите обяснение за това, за какво точно се използва хайлайтър, но ние ще ви представим малко по-подробна информация.

 

Освен, че ще подчертае определени участъци от лицето ви, хайлайтърът ще хидратира кожата в тези зони. Изключително подходящо, ако имате уморена околоочна зона и торбички под очите. Никой не им се радва нали? Колкото и напрегнато да е ежедневието ни, стараем се да не ни личи и да изглеждаме добре.

пълен текст скрий текста

Фон дьо тен
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Тониращи кремове
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Основи
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Коректори
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Пудри
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Руж
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Бронзанти
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Хайлайтъри
Фиксиране на грим
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Избрали сте
 • Makeup Obsession
 • X Rady

Как и за какво се използва хайлайтър?

Основа за грим, фон дьо тен, пудра, а сега и хайлайтър. За какво точно се използва този продукт, как се нанася и в кои зони на лицето? И може би най-важното – какъв ефект можем да очакваме? Все въпроси, на които жените по-често търсят отговор.

Какъв е ефектът на хайлайтъра?

Хайлайтърът е продукт, който цели да се подчертаят определени зони от лицето ви – там, където искате да пада светлината. С него можете да:

 • Прикриете пигментни петна по лицето си
 • Скриете тъмните кръгове под очите
 • Направите торбичките под очите невидими
 • Направите тена на лицето да изглежда равен
 • „Преструктурирате“ формата на лицето си

Вижте колко много приложения само с един продукт. Може би някои от вас ще го сметнат за напълно излишен, но повярвайте ни, употребата му винаги си личи в положителна насока.

Как се слага хайлайтър?

Хайлайтърът е добре да бъде нанесен със специална четка за хайлайтър, тъй като това е най-прецизният начин. Независимо дали използвате течен хайлайтър, или хайлайтър стик например, четката че контурира лицето ви най-добре!

Коя четка за лице е подходяща за нанасяне на хайлайтър?

Обърнете внимание на това, че четката за нанасяне на озарител има специфична форма. Тя е плоска и пръсната като ветрило. Косъмчетата са възможно най-меки и деликатни. Формата на четката я прави лесна и удобна за прецизното нанасяне на този продукт.

В кои зони се нанася и защо?

 • Под извивката на веждите – Ако имате малки очи, поставете хайлайтър точно под извивката на веждите си и това оптически ще направи очите ви да изглеждат по-големи и изразителни. Освен това, нанасянето на продукта в тази зона ще промени и начина, по който изглежда формата на лицето ви. Ако имате овално лице например, то можете по този начин да омекотите чертите си.
 • Във вътрешния ъгъл на очите – Още една хитринка за по-свеж вид на лицето. Често професионалните гримьори използват хайлайтър при опушен грим и като основа за преди сенки.
 • По ръба на носа – Чрез нанасяне на хайлайтър по ръба на носа можете да получите ефект на право и перфектно носле.
 • На върха на скулите – Така можете да направите лицето си да изглежда по-слабо и изразително. Когато нанасяте хайлайтър на върха на скулите е важно да бъдете прецизни и да внимавате в двете половини на лицето ви да изглежда еднакво.
 • На брадичката и над устната – За подчертаване на устните, можете да нанесете хайлайтър точно в сърцевидната форма над устните ви и на брадичката. Това ще направи устните ви да изглеждат по-плътни и сочни, без употребата на хиалурон!
 • В средата на челото – Можете да използвате хайлайтър и в средата на челото, ако искате да подчертаете цялостно лицето и да направите така, че да изглежда симетрично.

Какъв хайлайтър да избера?

Когато решите да се сдобиете с този продукт е важно първо да изберете подходящата за вас консистенция. Вече имате представа за това как се нанася хайлайтър и в кои точно зони, така че преценете сами дали течен хайлайтър, прахообразен или кремообразен ще ви бъде удобен.

Освен това, ще забележите, че има най-различни нюанси от този продукт. Та дори и хайлайтър палитра с различни цветове.

Ако имате мургава кожа и искате да прикриете пигментни петна, то насочете се към прасковените нюанси. Идеален представител е хайлайтър лореал L’Oréal Paris True Match. Това е икономичен хайлайтър течен като консистенция, който уеднаквява перфектно тена на кожата.

За разлика от прасковените цветове, розовеещите такива се препоръчват за прикриване на тъмните кръгове под очите. Безспорен бестселър е хайлайтър мейбълин Master Strobing. Забележете не само удобната за хайлайтър стик нанасяне опаковка, но и цената. Ниската за този хайлайтър цена е примамлива за любителите на декоративна козметика.

Няма да пропуснем и кремавите нюанси хайлайтъри. Те се борят с торбичките под очите, като умело ги прикриват.

Повече от един проблем…

Ако имате повече от един от изброените проблеми, не е необходимо да купувате отделни нюанси хайлайтър за всеки от тях. Почти всяка марка има хайлайтър палитра, в която са подбрани по един от всички основни нюанси на продукта.

Bestseller! Опитайте хайлайтър Essence Power. Тази палитра съдържа 4 различни нюанса хайлайтър. Има както блестящи, така и матови нюанси, което ще ви помогне при разнообразяването на грима. Не е необходимо всеки път да бъдете с напълно еднакъв грим нали?

Мазна кожа – прахообразен или течен хайлайтър?

Ако имате мазна кожа и се притеснявате, че употребата на хайлайтър ще направи лицето ви лъщящо, то недейте! Знаем, че лъщенето е един от неприятните признаци на мазната кожа, но този продукт озарява кожата по особен начин. Препоръчваме в този случай употребата на прахообразен хайлайтър.

Противно на това, дамите със суха кожа на лицето могат да опитат от кремообразния хайлайтър. Консистенцията му е подходяща да хидтратира добре кожата в зоните, в които го нанесете. Гарантирано ще усещате кожата си свежа и нежна и ще забравите за сухотата и „подръпването“.

пълен текст скрий текста