Jean Couturier

Парфюми Jean Couturier носят името на своя създател , който през 60-те години на XX-ти век е работил с Ив Сен Лоран и е един от основателите на славната марка Yves Saint Laurent.Също така ,той работи и по включването на Rive Gauche при създаването на марката Azzaro.

 

Забележителната му кариера обаче била насочена към създаването на самостоятелна дизайнерска марка , в което всеотдайно му помагала неговата съпруга Жаклин „Джаки“ Кютюрие.Жан и Жаклин основават заедно модна къща с парфюми през 1972 г. Точно Джаки е авторка на славния и наистина култов парфюм „Coriandre“, който е създаден през 1973 г, през 1993 г бива преформулиран , иновиран и от тогава смело продълважа напред в света на парфюмерията. Това е класическа „chypre“ композиция , перфектно представяща сапунен аромат. Жаклин Кютюрие казва за парфюмите си : „В „Coriandre“ исках да уловя емоцията младостта ми, финият и деликатен парфюм на майка ми и завладяващата атмосфера на Грасс."

Забележително е, че дори „Coriandrе“ да е повече оригинален дамски парфюм, той бързо започва да се харесва и от много мъже. „Coriandre“ съдържа невероятните 119 съставки като нито една от тях не се откроява самостоятелно. Само по този начин може да се създаде идеално гладко, копринено усещане за разтваряне на аромата. Цветята се комбинират с билки и подправки, а интересното е ,че далият името на парфюма кориандър показва преди всичко дягил (archangélica officínalis), разтварящ се в щедра доза мускус и алдехиди.

Парфюми Jean Couturier днес обхващат колекция от 10 парфюма, от мегаизвестният „Coriandre“, през „Jardin A Paris“ до най-новия „Paris Baroque“. Всички парфюми Jean Couturier се нареждат между истински уникалните  и ексклузивни аромати. Те са най-голямото предизвикателство за всички онези,, които търсят оригиналност, ясен израз и не се удовлетворяват от нищо друго освен от реалното качество.

пълен текст скрий текста

Парфюми