Гребени и четки за коса

Гребени и четки за коса
Кръгли четки
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Гребени
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Нагряти четки за изправяне на коса
Няма продукти, които отговарят на филтрите.
Избрали сте
  • Notino

Четки и гребени

Качественият гребен или четка за коса ви гарантират перфектно разресване и мека коса без увреждания. Но как да намерите най-добрите? По правило не съществува един единствен продукт, винаги зависи от вашия тип коса или от това, каква е целта ви. Докато гребенът за коса е по-подходящ за стилизиране, с четката за коса разресвате, оформяте и изглаждате.

Гребен за коса – идеалният помощник за стилизиране

Гребенът за коса върши по-голямата част от работата при стилизиране, както и при сушене със сешоар.

Ако търсите гребен за къдрава коса, изберете такъв с широки зъби. Страхотно разделя къдриците и ги разресва. Колкото по-големи са вълните на косата ви, толкова по-големи разстояния на гребена са ви нужни. Гребенът с най-големи разстояния е идеален и за равномерно нанасяне на маска по цялата дължина на косата.

За тънка, права и дълга коса изберете гребен с гъсти зъби. Гребените с най-гъсто разположени зъби са подходящи за тупиране и придават на косата липсващия ѝ обем.

Четка за коса за разресване

Както вероятно вече добре знаете, четката за коса не е само една. Съществува наистина впечатляващо разнообразие от форми, размери, материали, дори и функции. Кръгла четка за изправяне на коса или четка сешоар, например, ще ви спестят десетки минути пред огледалото.

Най-добрите и наистина най-качествените четки за коса са с естествени влакна. Огромното им предимство е, че не увреждат косата, а щадящо и ефективно я разресват и се грижат за нея. Това са най-често четките за коса с косми от глиган или тези от дърво.

Четки и гребени за коса според материала, формата и функцията

  • Дървени четки за коса: Щадящо разресват, предотвратяват появата на статично електричество в косата и наелектризирането ѝ, а освен това са от естествени материали.
  • Четки с косми от глиган: Предпазват косата от влага и не позволяват да се начупва, придават на косата блясък и мекота, подобряват кръвообращението на скалпа.
  • Кръгли четки за коса: С тях лесно ще оформите меки и дълги вълни. Колкото по-къса е косата, толкова по-малък диаметър на четката ви е необходим.
  • Плоски четки за коса: Използвайте малките плоски четки за разресване от време на време през деня. Голямата плоска четка е по-подходяща за старателно разресване.
  • Четка за изправяне на коса (или още електрическа четка за коса): Четка и преса за коса в едно, за ефективна грижа за косата и стилизиране. Сред тях ще откриете йонизиращи четки за коса, които предотвратяват изсушаването на косата и наелектризирането ѝ.
  • Четка за мокра коса: Изключително подходяща за разресване на мокра коса е широката пластмасова четка за коса.

При нас ще намерите най-добрите четки за коса и най-качествените гребени, които идеално ще прилегнат в ръката ви. За тупиране и изглаждане, четки за сушене на коса със сешоар и за изправяне, за вълниста или права коса, керамични, дървени и любимите четки за коса Tangle Teezer! Е, кои са вашите?

пълен текст скрий текста