CALVIN KLEIN

ЗА МАРКАТА Calvin Klein

Марката е основана през 1968 година от Calvin Klein (Келвин Клайн) с неговия бизнес партньор Barry Schwartz (Бари Шварц). През 80-те години Calvin Klein превръща обикновените дънки в дизайнерски атрибут на всеки гардероб, когато започва да бродира своето име на задния им джоб.

Чистите линии и простият стил на марката Calvin Klein са добре известни. Това важи и за парфюмите Calvin Klein, които са емблематични не само поради незаменимите ароматни композиции, но и съвършения дизайн. Първите аромати възникват в края на 70-те години и до днес отразяват духа на времето, в което са сътворени.

В началото на 90-те години на пазара са представени революционните аромати Obsession и Eternity, които се превръщат в легенди и окончателно утвърждават позицията на Calvin Klein в света на парфюмите. Ароматите Calvin Klein се раждат в сътрудничество с водещи парфюмеристи от целия свят и под закрилата на една от най-големите водещи козметични компании Coty.

пълен текст скрий текста

От най-скъпите

Когато се каже Calvin Klein…

…какво изниква в съзнанието ви? Чанта Calvin Klein? Бельо Calvin Klein? Или емблематичният аромат Calvin Klein Euphoria? Всичко това са правилни отговори.

Марката Calvin Klein поддържа широко портфолио от продукти и е възможно вашият гардероб, шкаф за обувки или козметичен рафт да са украсени с поне няколко продукта. Calvin Klein е световна лайфстайл марка, която олицетворява ценности като смелост и прогресивни идеали. Те са претворени в съблазнителната, често минималистична естетика на модата, която марката предлага на света. С портфолиото си Calvin Klein прави заявка за една вечна, но и модерна, класическа, но и провокативна марка. Нищо от това е нямало да се случи обаче, ако на 19 ноември 1942 г. в Бронкс не се беше родил самият Келвин Клайн.

Дизайнерът Келвин Клайн (Calvin Klein) преди светът да научи за него

Освен на собствения си талант и усилия на модния дизайнер, той дължи част от успеха на марката и на своите родители. Баща му имал магазин за хранителни стоки, а от майка си, която работела в шивашката индустрия, наследил интереса към модата и дизайна. Първите артистични изяви на Келвин Клайн били модните му скици още в юношеска възраст. Впоследствие той развива таланта си в гимназията, където учи изкуство и дизайн, и продължава пътя си със завършването на държавния университет в Ню Йорк през 1963 г.

Как се разраства марката Calvin Klein

През следващите 5 години Келвин Клайн трупа опит, преди да се осмели да започне собствен бизнес. Той се появява в света на модата през 1968 г., когато със своя партньор, Бари Шварц (Barry Schwarz) създават собствена компания. Костюмите и палтата първи прославят марката, но тя много бързо става известна и с колекциите си спортни облекла Calvin Klein.

Марката дрехи Calvin Klein от А до Я

Марката Calvin Klein започва да се радва на големи успехи от началото на 70 години и под нейното име започват да излизат все повече модни артикули, включително и аксесоари. Дамските обувки Calvin Klein, чантите и ботушите Calvin Klein бързо стават толкова популярни, защото клиентите успяват да намерят нещо за себе си в минималистичния стил на марката. Експанзията продължава и през 80-те години на миналия век. Успехите застигат не само бельото с инициали CK, но и парфюма Calvin Klein, който се превръща в незаменим моден аксесоар за все повече хора.

Calvin Klein за всички всеки ден

Calvin Klein се превръща в компания-майка за другите си брандове. Clavin Klein Underwear продава бельо, което залага както на високото качество, така и на провокацията в рекламните си кампании. Съвършен комфорт предлагат не само боксерките Calvin Klein, но също така и дамското Calvin Klein бельо. Calvin Klein Jeans е неформалният представител на марката. Характерното за бранда Calvin Klein Jeans са дънковите и модерните облекла, които се отличават преди всичко с изтънчената си изработка и уникални детайли. Не трябва да забравяме и Calvin Klein Performance за активните мъже и жени, а сред продуктите се намират бански, обувки и детско облекло.

Парфюми Calvin Klein

От света на модата до света на ароматите пътят е кратък и така в продължение на много години се създават ароматите Calvin Klein, които целият свят обича. Високото качество и съвместната работа с редица парфюмеристи се отплащат богато и това, да притежава парфюм Calvin Klein, се превръща в мечта на много жени и мъже.

Дамски парфюми Calvin Klein

Дамските аромати Calvin Klein пленяват публиката още през 80 години. По това време Calvin Klein Obsession добива голяма популярност. За това, че Calvin Klein наистина умеят да правят страхотни дамски парфюми CK, се убеждаваме и днес. Дамският аромат CK Eternity излиза в няколко версии – Calvin Klein Eternity Air, Flame, Intense и Moment, а вероятно няма представителка на нежния пол, която да не оцени положително подаръчния комплект Calvin Klein Eternity.

Не само заради трайния си, омагьосващ аромат, но и заради прекрасния си флакон, още от 2005 г. дамите имат възможността да се насладят на аромата Calvin Klein Euphoria. И този аромат има свой наследник под формата на парфюмната вода CK Deep Euphoria. Двете ухания – парфюм Еуфория (Euphoria) и Deep Euphoria се допълват от по-леката версия, под формата на тоалетна вода, Calvin Klein Euphoria, която е идеална за ползване през деня.

Calvin Klein Beauty и Sheer Beauty са празник на женската красота. Тоалетната вода CK One Shock и IN2U са любими на страстните дами, които се впускат необуздано в различни приключения.

Мъжки парфюми Calvin Klein

Мъжкият Calvin Klein парфюм е гаранция за елегантност и е класическият избор на модерния мъж. Също като дамския аромат CK Obsession, така и мъжката парфюмна вода Calvin Klein Obsession не спира да искри със своя блясък от 80 години насам – нещо, което важи и за CK Eternity.

Именно тази тоалетна вода – Calvin Klein Eternity, се превръща в емблематичен за CK аромат. Eternity for Men е оригиналната версия, а на тази основа възникват CK Eternity Air for Men, Flame for Men, парфюмната вода Eternity, а подаръчният комплект Calvin Klein Eternity се харесва не само на заклетите фенове на марката. Огромният успех на дамския аромат Euphoria кара създателите му да разработят и тоалетна вода Euphoria Men, което оформя един съблазнителен дует.

За мъжете тоалетната вода CK One е синоним на свежестта, която намират в мъжкия аромат CK One Shock или например CK Free. Това, което прави CK One най-известни обаче, са техните унисекс тоалетни води, с които марката Calvin Klein предизвикват малка революция през 90-те години на миналия век.

Унисекс парфюми Calvin Klein

В света на тоалетните води Calvin Klein премахва границата между мъжки и женски аромати и тоалетната вода CK One е флагманът на марката. За да покрият широкия спектър от предпочитания, те създават и другите унисекс парфюми Calvin Klein. CK One Gold и Platinum ще допаднат на любителите на изключителните аромати, а CK One Summer е съвършеното въплъщение на необузданото лято сред морето от дамски и мъжки аромати Calvin Klein. Открийте пълната гама аромати CK.