Преминете към основното съдържание

Урок: Озарена лятна визия, която устоява на водата и тропическата жега

19.07.2023 г.

Ива

Прочитане за 2 минути

Когато температурите започнат да се вдигат, спирате да носите грим, защото се страхувате, че ще се разтече от жегата? Точно за вас е този урок за водоустойчив летен грим със сияйни очи и блестящи устни!

Лятото е тук, а с него идват горещините и потта – комбинация, която може да унищожи перфектния ви грим за няколко мига. Не позволявайте летните ви преживявания да бъдат развалени от разтичащ се грим и размазана спирала. Как се прави водоустойчив летен грим? 

Как се прави водоустойчива лятна визия?

  1. За перфектната издръжливост на фон дьо тена използвайте качествена основа за грим, която ще ограничи потенето на лицето и прекомерното лъщене. 
  2. В този случай по-малкото е повече, затова избягвайте фон дьо тен с гъста консистенция, който смесен с потта, определено не изглежда добре. Заложете на тониращи кремове или само на необходимите места използвайте коректор. Върху скулите нанесете кремообразен руж и основата е готова. 
  3. Покрийте целия клепач със сенки Shiseido POP PowderGel в нюанс Kan-Kan Gold. Те са с гелообразна пудрена текстура, така че ще издържат на пот или къпане в басейна.
  4. С водоустойчивата спирала Clinique High Impact™ Waterproof Mascara подчертайте порядъчно миглите. Не се притеснявайте да нанесете няколко пласта, спиралата не лепне и не се рони – перфектна е и за чувствителни очи.
  5. С контуриращия молив NYX Professional Makeup Line Loud Vegan в нюанс Born To Hustle очертайте не само контурите на устните, а ги покрийте целите. Моливът има по-суха текстура и ще остане върху устните при всички обстоятелства.
  6. Върху контуриращия молив използвайте гланц за устни MAC Cosmetics Lipglass Clear. Хидратира и омекотява устните, които изглеждат неустоимо на фона на отблясъците на залязващото слънце. 
  7. Фиксирайте целия грим с матиращия спрей Lancôme Fix it Forget it. Фиксиращата мъгла не само удължава издръжливостта на макиажа ви, но същевременно хидратира и озарява. А вие искате точно това.

Гримове, които ще издържат

Сега вече знаете как се прави водоустойчив летен грим. Достатъчно е да вържете косата или да опитате wet look и да се гмурнете в лятото. Преди това обаче не забравяйте да изгледате видеото ни.