Преминете към основното съдържание

Най-добрите сешоари за коса: кои от тях наистина си заслужават?

11.11.2020 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Коя е най-незаменимата част от всяка колекция козметични уреди?

 Определено сешоарът! Независимо дали издухвате косата си всеки ден или само веднъж седмично, трябва да помислите за защитата ѝ. Тя започва не другаде, а от избора на качествен сешоар за коса. Какво трябва да знаете, преди да направите покупка? Ще ви помогнем да изберете най-добрия сешоар за коса стъпка по стъпка!

Как да изберем сешоар

Когато напишете в търсачката думата „сешоар“, ще останете смаяни от това изобилие, защото на екрана се появяват безброй резултати, форми, размери, цветове и неразбираеми номера. Затова първо си изяснете какво очаквате от сешоара. Така търсенето ще бъде по-конкретно и следователно по-успешно! Като начало може да ви помогне основната класификация в зависимост от предназначението на домашни, професионални и сешоари за пътуване.

Другият много важен фактор със сигурност е мощността. Колкото по-голяма е тя, толкова по-голяма е скоростта на въздушния поток в сешоара и толкова по-кратко е времето за изсушаване. Затова е добре да изберете помощник с такава мощност, че да не излагате косата излишно дълго на прекомерна температура. Мощност от 1 400 до 1 800 W по принцип е достатъчна, но за изключително гъста коса вероятно ще бъде по-подходяща мощност над 1 800 W. Ако уредът има мощност 2 000 W и повече, вероятно вече става въпрос за професионален сешоар за коса.

Важна е също възможността за настройка на температурата. Защо? Ако косата ви е гъста и плътна, ще оцените по-високата степен, за да не сушите косата си цял ден. За тънка и крехка коса са идеални по-ниските температури, за да ограничите вероятността от увреждането на минимум. Така че правилото е просто: колкото по-тънка коса, толкова по-ниска температура.

Материалът има значение

Макар че сешоарът не се допира толкова близо до косата както пресата например, вашата коса ще ви бъде благодарна за качествен материал.

Реотаните на сешоара могат да бъдат от метал, който е по-евтин и по него топлината се разпространява неравномерно. Турмалинът гарантира на косата ви по-щадящо сушене, а ако търсите и безопасно оформяне без нарушаване на структурата на косата, изберете керамика. Ако избирате професионални продукти, най-добрият сешоар за коса вероятно ще бъде този от титан благодарение на лекотата на материала, която улеснява целодневната работа с уреда.

ТОП 5: Най-добрите сешоари за коса!

Вече сте си изяснили какво търсите и сте готови да се сдобиете с помощник за красива коса? Чудесно! Разгледайте нашия ТОП списък, който ще ви помогне да намерите най-добрия сешоар тъкмо за вас.

Добра основа е BaByliss Smooth Pro 6709DE, който не само има красив черен цвят, но също така е щадящ към косата ви. Позволява удобно регулиране на температурата и финалната прическа е готова за един миг!

Ако сутрините ви често са забързани, сешоарът Rowenta Premium Care Silence AC CV7920F0 със сигурност ще ви свърши добра работа. Ще ви очарова със своята мощност 2 300 W, с която косата ви ще изсъхне буквално за миг.

Друг наистина качествен сешоар за коса е Bellissima My Pro Ceramic P5 3800. Не само че повърхността на мрежата му е керамична, но има също и йонизираща функция. Като йонизиращ сешоар той пуска в косата отрицателно заредени йони, които затварят повърхността ѝ. Така тя е по-добре защитена от топлината, следователно по-хидратирана и блестяща. А другото предимство? Благодарение на по-добрата хидратация, накъсването на косата ще бъде минало!

От професионалните сешоари с йонизатор можем да препоръчаме също Valera Metal Master Light Ionic Rotocord. Ще ви зарадват изключително мощният двигател и високата скорост на въздушната струя, както и защитният термостат, който в случай на прегряване автоматично изключва уреда. При оформяне на прическата ще ви свърши добра работа също тясната приставка.

Ултралекият и тих сешоар Parlux Alyon Ceramic & Ionic също не е забравил йонизиращата функция. Макар че може да бъде причислен към професионалните уреди, сме убедени, че най-много ще ви заинтригува огромният избор от цветове. Кой от тях подхожда най-добре на банята ви?

Как правилно да сушим косата със сешоар

Макар че изборът на подходящ уред е в основата на успеха, само той определено не е достатъчен. Има много други дребни хитрини, с които можете да направите честото сушене по-леко за косата. Кои са те?

  • След измиване подсушете леко косата с хавлия, но без да я търкате, за да не се роши и чупи излишно.
  • Ако пристъпвате директно към сушенето със сешоар, след произволна грижа без изплакване нанесете продукт за термозащита.
  • В първия етап от сушенето изберете средна или висока температура, за да премахнете влагата от косата.
  • Чак когато косата поизсъхне поне малко, вземете четката и я срешете.
  • След това я разделете и започнете да издухвате кичур по кичур в зависимост от формата, която искате да постигнете. Започнете с долните кичури и продължете към горните.

Важно е да имате предвид, че начинът на сушене на косата със сешоар е индивидуален в зависимост от типа коса. Специфична е например процедурата при сушене на къдрава коса, когато определено ще оцените свойствата на сешоара с дифузер.