Преминете към основното съдържание

Най-горещият тренд от Корея: какво да направим, за да се радваме на стъклена кожа

14.03.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 4 минути

Копнеете за чиста и сияйна кожа? Гладка и абсолютно безупречна кожа на лицето? Ще изисква време и абсолютна отдаденост от вас, но за резултатите ще говорят всички. Ето го изпробваното указание за вашата glass skin рутина!

Подготвили сме ви арсенал от продукти, които ще ви помогнат да постигнете така желаната „стъклена кожа“. Какво точно представлява тя? Гладка, блестяща кожа с изравнен тен. Толкова безупречна, че изглежда като от стъкло.

Наистина ще се влюбите в корейската система грижа за кожата. И в резултатите от нея! Изисква се само да бъдете търпеливи, да не се отказвате веднага и да си дадете време за избор на правилните продукти и за преминаване през всички необходими стъпки. Ще бъде дълго пътуване, но на финала ви очаква подобаваща награда – сияйна и чиста кожа.

Как да постигнем стъклена кожа стъпка по стъпка

1.Не може да мине без почистване

Двойното почистване е крайъгълният камък на корейската грижа за лицето. Най-напред се избавяте от грима и продуктите със SPF с помощта на балсам за сваляне на грим, после почиствате самата кожа на лицето с почистваща пяна или гел. Сутрин е достатъчно да използвате пяна или гел.

2.Ексфолирането е едно малко чудо

Чрез редовното ексфолиране избавяте кожата на лицето от мъртвите клетки, подобрявате тонуса ѝ и я озарявате прелестно. Можете да си помогнете с пилинг или ексфолираща есенция. Пилингът съдържа в себе си абразивни съставки, ексфолиантът – химични ензими. Изборът е само ваш. Само помнете, че с нищо не бива да се прекалява и че прекаленото ексфолиране може да увреди защитната бариера на кожата. Затова извършвайте тази стъпка два до три пъти седмично според типа кожа на лицето, винаги вечер.

Опитайте го за почистване и ексфолиране

3.Тонерът все още се използва?

Да! Използвайте тоник в дните, когато не използвате пилинг и ексфолианти. Балансира рН на кожата и има противовъзпалително действие. Едновременно с това я успокоява, хидратира и подготвя за следващите продукти, които ще нанасяте по лицето. Нанасяйте го с тампон или с пръсти, сутрин и вечер.

4.Откритие, носещо името есенция

Есенцията е специалитетът на корейската козметика. Това е концентриран продукт, който засилва действието на серума. Хидратира кожата и помага за обновяване на клетките. Нанасяйте го по лицето сутрин и вечер с пръсти и масажирайте в кожата.

Съвети за тонер и есенция

5.Серум, при това не един

Серумите са концентрирани продукти, които осигуряват на кожата това, от което има нужда. И за да сте сигурни, снабдете се с различни видове, които ще използвате според моментното състояние на кожата. А как ще познаете от какво се нуждае лицето точно сега? Ако се погледнете сутрин в огледалото и ви се струва, че кожата е безжизнена и посивяла, заложете на озаряващ серум. Виждате люспи? Трябва ви хидратация. Бръчки? Пигментни петна? Няма проблем, с който серумът не може да се справи!

6.Маска? Само платнена

Подготвихме съвет как да подобрите ефекта ѝ. Купете си масажно валяче за лице или масажна плочка Gua Sha и старателно масажирайте добре маската по лицето. Така няма да се отегчавате вечер пред телевизора!

Не забравяйте серума и маската

7.Какво да очакваме около очите

Със сигурност не бръчки. Как да се справим с тях? Купете си качествен крем конкретно за околоочната зона! Тези кремове имат по-лека текстура, за да не натоварват излишно кожата около очите. Сутрин и вечер потупвайте в кожата малко количество от продукта най-добре с безимения пръст.

8.Кремът е вашата завивка

Кремът всъщност е като одеяло за лицето. Като горната филийка на сандвича. Красиво покрива всичко и се грижи за това, продуктите да работят добре. Избирайте го според типа кожа на лицето – за смесена, суха, мазна или дехидратирана

Какви кремове да използвам?

9.Предпазвайте се и се мажете

Мажете се, мажете се, мажете се. Мантрата на всички корейски жени, мъже и деца. Как да постигнем вечната младост, без да избягваме слънцето? Ако не искате цял живот да се криете под сенките, всяка сутрин се мажете с крем със слънцезащитен фактор 
50+. И не забравяйте през деня да обновявате този пласт!