Преминете към основното съдържание

Знаете ли какво е SPF стик? Вижте във видеото ни как да се намажете правилно с него

26.07.2023 г.

Ива

Прочитане за 2 минути

Кой е най-добрият слънцезащитен крем? Определено този, който използвате редовно в достатъчно количество, и повтаряте нанасянето на всеки два часа при излагане на слънце. А как да се справим с този ежедневен задължителен ритуал? Опитайте SPF под формата на стик.

Ще откриете традиционните слънцезащитни продукти под формата на мляко, крем или спрей, но SPF стиковете са сравнително нови на пазара. Можете да ги използвате или за цялото лице, или като екстра добавка към местата, където ви се образуват пигментни петна и на които най-бързо изгаряте. 

Защо обичаме SPF стиковете:

  • лесно и удобно нанасяне
  • с тях се мажете там, където имате нужда
  • не се разтичат погрешка в раницата или чантата
  • нанасят се лесно около очите
  • перфектни са за обновяване на защитата от слънцето през деня
  • изключително подходящи за са ползване под фон дьо тен
  • не оставят бели следи по кожата

SPF стиковете, без които не можете да живеете

Как да се намажем със SPF стик

Трябва да преминете няколко пъти през всяка част от лицето (или тялото), върху която използвате SPF стика. Дори и четири пъти не е прекалено. И е много важно да не оставяте непокрито местенце по лицето. Това би могло да е предизвикателство, тъй като повечето стикове са прозрачни, но наистина се уверете, че не сте пропуснали нищо. Не искате да заприличате на зебра.

За сто процентна защита препоръчваме сутрин да използвате класически слънцезащитен крем за лице с висок слънцезащитен фактор 50+, а SPF спрея да оставите за донамазване през деня. Сигурността преди всичко.

SPF стикът със сигурност ще намери мястото си в арсенала ви от продукти против вредните слънчеви лъчи. Практичен, откъдето и да го погледнеш! Е, приятно мазане!