Преминете към основното съдържание

Видео: Колко крем със SPF ни трябва, за да намажем лицето си? Повече, отколкото си мислите!

13.06.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 2 минути

С какво количество трябва да мажете лицето си всеки ден, за да може кремът със SPF да осигури достатъчна защита от слънцето? Както се досещате, няма да са няколко капки.

Със сигурност вече сте чели някъде, че разликата в защитата на SPF 30 и SPF 50 е няколко процента. Тогава защо да се натоварваме с петдесети фактор. Това обаче важи единствено в случай, че намажете достатъчно количество от крема. А нека бъдем честни, малко са тези, които го правят наистина.

Какво е количеството крем със SPF, което ви е нужно

За да постигнете SPF защитата, посочена на вашия слънцезащитен крем, трябва да намажете по лицето си 2 мг продукт на всеки квадратен сантиметър кожа. За тези, които вкъщи не разполагат с везна в милиграми, това се равнява грубо на около четвърт чаена лъжичка за лицето и половин чаена лъжичка за лицето и шията. И няма никакво значение дали използвате SPF за лице с минерални или с физични филтри.

Ако не искате навсякъде да носите със себе си чаена лъжичка за измерване, използвайте пръстите си. Защото четвърт чаена лъжичка е количеството крем, побиращо се в изпънатите показалец и среден пръст, когато с тях оформите латинската буква „V“, използвана като знак за победа. 

Достатъчен ли е SPF в дневния крем и фон дьо тена?

Много дневни кремове и различни видове фон дьо тен съдържат защитни филтри. Дали тогава е нужно да се натоварваме и с друг продукт. Натоварвайте се, има няколко причини за това. 

  • Може да не са водоустойчиви, така че дори с лекото изпотяване на лицето изчезват.
  • С тях никога няма да използвате количеството, необходимо, за да защитите лицето си достатъчно.
  • Повечето не съдържат защита срещу UVA лъчи.

Нашите най-любими SPF за лице

Разбира се, трябва да вземете предвид и факта, че кремът със SPF предпазва лицето ви само за няколко часа. Тоест, не трябва да забравяте да го нанасяте отново и да засилите защитата като използвате шапка и слънчеви очила. Вижте в нашето видео какво е точното количество крем, което ви е нужно.