Преминете към основното съдържание

Бюти тенденцията на 2022? Графичната очна линия! Ще ви научим как да я правите

8 юни 2022 г.Notino
Обичате ли предизвикателствата? Чудесно, тогава да започваме! Когато слънцето се усмихне, се събужда и желанието ми за експерименти. И то не само с дрехите, но и с грима. Дали защото наоколо има толкова цветове? Може би... И така, нека се заемем с подчертаването на очите! Този път под формата на графична очна линия. Някои я обожават, други я ненавиждат, но аз определено съм от първите. След като ви покажа как да работите с нея, ще я заобичате и вие. Повярвайте ми!

Металическа графична очна линия 

Със сигурност много от вас понякога си слагат класическа очна линия. Сега просто ще прекараме линията от друго място, ще заменим черното с по-сияен цвят и ще изпробваме изцяло нова тенденция в грима.

При графичната очна линия най-важна е прецизността, защото и най-малката грешка се вижда. Но няма страшно! С упражнения всичко се получава. 

Вземете течната очна линия NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner в цвят Gun Metal и направете с нея класическа линия. Започнете от вътрешния ъгъл на окото и продължете към външния. Препоръчвам да не правите линията много дебела. Защо ли? Веднага ще обясня.

Продукти

Защото идва ред на линия номер две. Отново допрете четката към клепача. Този път обаче не към ъгъла на окото, а между подвижния клепач и веждите. Прекарайте линия, копирайки формата на окото, и свържете човчицата с долната линия. И ето – новият тренди грим е готов! 

СЪВЕТ: Достатъчно е да допълните този ярък грим с нюд гланц за устни с винилов финиш UXI BEAUTY Plumping lipgloss

Цветна очна линия 

Като тренди грим 2022 бих определила също всякакви комбинации на розово и червено. Да, дори и с тези цветове можем да постигнем супер графична линия. 

Първо вземете бял молив за линия Shiseido Kajal InkArtist, с който ще подготвите основата. На бялата основа цветовете изпъкват много повече. 

Поставете молива отново между подвижния клепач и веждите и изрисувайте дъга, без да я завършвате с човчица нагоре. Просто свържете дъгата с външния ъгъл на окото. 

После е достатъчно да направите абсолютно същата дъга малко по-ниско (или по-високо, зависи къде сте започнали). 

Когато получим две бели линии, започваме да оцветяваме! За хубави, ярки цветове ще ви помогне палитрата Makeup Revolution Graphic Liners, която е снабдена и с малка четчица.

Очертайте едната бяла линия с розово, а другата с червено... и готово! Какво ще кажете за резултата? 

СЪВЕТ: Комбинирайте този грим с гланц за устни Lancôme L'Absolu Gloss Rôsy Plump, който освен това придава на устните обем.

Светла графична очна линия

Белите линии са част от бюти тенденциите от доста време, защото наистина изглеждат страхотно. Този път изберете течна линия със сребърен нюанс NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner – цвят Silver Metal. 

Продукти

Прекарайте линията отново по класическия начин от вътрешния ъгъл на окото към външния. Постарайте се линията да бъде наистина тънка и да е равномерна по цялата дължина, без видими удебелявания или стеснявания. Така крайният резултат ще бъде по-добър.

Втората линия прекарайте също от вътрешния ъгъл, но точно на границата на подвижния клепач. Представете си, че искате да обрамчите целия подвижен клепач. Сега вече е достатъчна малко спирала и сте готови. 

СЪВЕТ: Не се страхувайте да добавите към светлата линия малко по-ярко червило, например NOBEA Day-to-Day в цвят Scarlet Red. 

Какво мислите вие за графичните очни линии? Ще ги включите ли сред тенденциите в грима, които трябва да пробвате? 

Прочетете повече