Преминете към основното съдържание

База за грим – трикове за дълготраен грим

27.01.2014 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Желаете ли вашият грим да бъде перфектен и да издържи през целия ден, но вместо това вашият фон дьо тен се разтича и изглежда добре само няколко часа? Необходимо ли е да обновявате макиажа и да поправяте размазаните сенки за очи? Този проблем може да решите веднъж за винаги – а то благодарение на специалните основи за грим, които не само ще запазят грима ви от сутринта до вечерта в отлично състояние, но освен това подобряват вида на кожата и лесно прекриват всички малки несъвършенства по нея!


Нека вашата кожа бъде префектна през целия ден!

Базите за грим се нанасят между крема и фон дьо тена. Нанасят се по цялото лице с помощта на пръсти и е препоръчително да се изчака 1 – 2 минути преди използването на фон дьо тен. Обикновено базата за грим е безцветна, има приятна текстура, улеснява нанасянето на фон дьо тен и значително удължава дълготрайността на вашия грим. Освен това с базата ще постигнете и други интересни ефекти като изглаждане на бръчки, матиране на кожата или стягане на разширени пори. След нанасянето лицето ви ще изглежда озарено и подмладено. Благодарение на тази основа кожата на лицето ще изглежда много по-добре от преди и може да я прилагате и през дните, в които не жалеате да излизете навън без макиаж. Никога обаче не забравяйте да нанесете под базата любимия си дневен крем, тъй като обикновено базите не съдържат подхранващи вещества.На страниците на Enzo.bg ще намерите няколко видове бази, благодарение на което всяка една жена може да си избере такава основа, която ще е най-подходяща за нея. Отлична е например базата за уморена кожа Dermacol Pearl Energy, съдържаща екстракти от перли, които озаряват и зареждат кожата с нова енергия. Също така може да изпробвате основата с лифтинг ефект Collistar Fondotinta, или например матиращата база Dermacol Matt Control, която освен фиксиране на вашия фон дьо тен ограничава повишеното образуване на себум и ефективно елиминира нежеланото лъщене на лицето ви.База под сенки за очи – интензивни цветове и дълготраен грим!


На пазара не се предлагат основи само под фон дьо тен, но и под сенки за очи. Благодарение на това, можете лесно да ограничите нежеланото събиране на сенките в извивката на клепача и по този начин също така предотвратявате размазването им! С очната база ще изглеждате все едно току що сте се гримирали и вашият поглед ще бъде секси през целия ден! Основата се нанася в малко количество с помощта на пръсти върху чиста околоочна зона и след това може да започнете с нанасянето на грима така, както сте свикнали. Освен друго базата служи и като неутрална основа и спомага за обединяване цвета на кожата в околоочната зона. Прекрива дребни несъвършенства и изглажда кожата. Благодарение на използването на базата, нанасянето на сенките за очи е по-лесно и цветът им е по-интензивен и по-жив. Базите за очи не изсушават кожата и са подходящи и за жени, използващи контактни лещи. Може да ви препоръчаме любимата база за очи Artdeco Eye Shadow Base,съдържаща бисабол, който успокоява кожата и неутрализира червените нюанси на клепача, или например озаряващата база за очи Illuminating Eye Base на луксозната марка diegodallapalma, която съдържа перлени пигменти за съвършен сияен поглед.


Базите под фон дьо тена и под сенките за очи се премахват изключително лесно с обикновените продукти за почистване на грим или кърпички за остраняване на грима.