Преминете към основното съдържание

Ръководство за хелоуински грим: Жената котка и Булката труп

19.10.2020 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Хелоуин се приближава с бързи крачки. А с него и издълбаните тикви, страшната украса и, разбира се, оригиналните костюми.

За да може облеклото ви да изглежда наистина тайнствено и магично на фона на сумрачната есен и свещите, блещукащи в издълбаните тикви, не подценявайте подходящия тематичен грим. Лесен хелоуински грим в стил Жената котка или Булката труп ще постигнете за няколко минути.

Ръководство за грим „Жената котка“

Ако страшните и кървави костюми не са по вкуса ви, а искате да заложите на женствеността си, опитайте се да се превърнете в Catwoman или Жената котка.

Котешка очна линия

Основата на тази секси визия са изразителните котешки очи. С водоустойчивата очна линия в маркер L’Oréal Paris Superliner дори начинаещите лесно ще нарисуват гладки линии без прекъсвания. Черният цвят е много наситен, освен това можете да разчитате на наистина дълга трайност. Нарисувайте дебела линия във формата на крило около цялото око. За максимален ефект можете да дооформите линията с детайли от долната страна.

С помощта на удължаващата спирала Unlimited ще прибавите ново измерение към своя съвършен котешки поглед. Спиралата ще подчертае погледа ви и ще направи миглите дълги, перфектно отделени и пълни с обем. Така гримираните котешки очи изглеждат по-големи и по форма приличат на бадеми. Когато притворите очи, изглеждат наистина секси.

Тъмни и блестящи устни

Използвайте това, че при хелоуинския грим е позволено наистина всичко. С помощта на черния гел молив за очи Super Liner GelMATIC придайте на устните същия интензивен цвят както на очите. За още по-чувствена усмивка можете да използвате гланц за устни с блестящи частици.

Ефектна опашка

С оглед на яркия грим за костюма на Жената котка е по-добре да изберете по-проста прическа. Ако косата ви е дълга, е достатъчна опашка (т.нар. конска опашка), чийто край можете да украсите с един или няколко нюанса отмиващ се спрей за коса Colorista.

Секси черен тоалет

За тоалет ви е достатъчно това, което навярно всяка жена има у дома: черен клин (най-добре с ефект на изкуствена кожа), черен прилепнал топ и лъскави ботуши на висок ток.

Само няколко минути са ви достатъчни, за да се превърнете в перфектна Жена котка, а в същото време това е много женствен, секси и неизтъркан хелоуински грим. Мяууу!

Ръководство за грим „Булката труп“

Ако зловещата тематика ви е близка и в същото време предпочитате натурален грим, костюмът на Булката труп (или Ghost Bride) е тъкмо за вас. Изненадайте приятелите си с този ужасяващ и същевременно невероятно лесен хелоуински грим.

Мъртвешки светла кожа

Започнете с избелване на кожата, за да получи истински „мъртвешки“ цвят и порцеланов вид. Перфектна работа за целта ще ви свърши коректорът Infaillible More Than Concealer, който освен всичко ще прикрие и евентуалните несъвършенства. Препоръчваме ви да използвате два нюанса по-светъл цвят, отколкото носите обикновено.

Естествено свръхестествени очи

За да изпъкнат очите възможно най-много, използвайте светли сенки. Можете да изберете практически всеки от нюансите L’Oréal Paris Color Queen. Всички те са в естествени, не много ярки цветове, които перфектно подхождат на тази маска. По-яркият грим по-скоро би навредил на духа на булката, защото устните не биха изпъкнали достатъчно.

Когато се гримираме, никога не бива да пропускаме очите, което важи и в този случай. Веждите обрамчват лицето, определят изражението и могат напълно да променят лицето. Използвайки дълготрайния гел за вежди Unbelieva Brow върху бялата кожа, ще постигнете ефектно подчертаване на погледа и така ще изпъкне красотата на очите.

Кърваво червени устни

Стигаме до най-важната част на този хелоуински грим – устните. С течното матово червило Rouge Signature Parisian Sunset (в цвят 130 I Amaze) ще придадете на устните си истински кърваво червен цвят. Нанесете върху устните по-голямо количество червило и след това с опакото на дланта си или с помощта на парче плат размажете и върху едната буза, за да се сдобиете с истински мъртвешки вид.

Цялата в бяло

Булката труп би трябвало да е в сватбена рокля, т.е. бяла рокля и було. Чудесна работа ще свършат например стари, отдавна излезли от мода дрехи, които ще придадат на костюма особен чар. Можете да допълните тоалета например с бели ръкавици и сте готови да всявате страх на хелоуинското парти!

Не забравяйте за свалянето на грима

Тъй като хелоуинският грим е доста изразителен, не бива да забравяме старателно да го почистим. С нежния, но ефикасен продукт за сваляне на грим L’Oréal Paris Gentle ще премахнете грима и от чувствителните очи и устни. Вярвате ли вече, че не е задължително хелоуинският грим да е нещо сложно? Още идеи за хелоуинска визия, както и продукти за бърз хелоуински грим ще намерите на специалната ни страница Хелоуин. Забавлявайте се на зловещото парти в грандиозен стил.

Автор: Тихомира