Преминете към основното съдържание

Най-добрите препарати за придобиване на изкуствен тен и тен без слънце за домашна употреба

23.06.2017 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Преди да продължим по-нататък с различните начини за постигане на по-силен загар, нека да отбележим едно особено важно нещо: Автобронзантите не са слънцезащитни средства.

Изберете най-добрите автобронзанти за вашата кожа. Повечето от тях не съдържат слънцезащитен фактор (SPF), освен ако това изрично не е написано върху опаковката им. Нанасянето на луксозно автобронзиращо мляко е напълно нормално, но всеки път, когато излезем навън и излагаме кожата си на слънце, трябва да използваме защитен препарат–това е единственият начин да предотвратим появата на рак на кожата и бръчки, преждевременно образувани от слънчевите лъчи. Нещата наистина са прости–на първо място е винаги здравето на вашата кожа. 
 

Как да постигнем изкуствен тен?


Първото правило за постигане на изкуствен тен? Ексфолиране, ексфолиране, ексфолиране. Това е изключително важно. Това със сигурност не значи, че трябва да си ожулите тялото, но премахването на мъртвата кожа преди употребата на продукт за тен е общо казано най-добрият начин, по който можем да предотвратим неравномерното нанасяне на продукта и образуването на тъмни петна по кожата. Опитайте Freeman Charcoal and Black Sugar Polishing Mask–почистващата маска е подходяща за лице и тяло и действа направо чудотворно.След като кожата ви е чиста и ексфолирана, хидратирайте местата, които обикновено са сухи. Вашият крем или мляко за тен се прилага по различен начин върху суха и хидратирана кожа, което може да бъде причина за нееднороден тен. Обожаваме млякото за тяло Vaseline Cocoa Radiant, защото то хидратира дори и най-сухата кожа, като същевременно оставя приятен аромат. Независимо от това кое автобронзиращо мляко за тяло ще изберете (например любимия ни Sisley Self Tanning Hydrating Body Skin Care), то ще се нанася лесно и приятно, без петна.


Изкуствен тен за светла кожа? По-малкото е повече

Да, ние знаем, че е изключително съблазнително да придобиеш силен тен, когато си с естествено светла кожа и светла коса, а лятото вече идва. Но прекомерната употреба на продукт за изкуствен тен никога не носи добри резултати, а най-малката грешка изпъква още по-силно на светлата кожа. Започнете най-добре с мляко или с крем с лек тон. Млякото Dove Derma Spa Summer Revive Light или Medium е фантастичен продукт, независимо от това дали ще го приложите само веднъж или ще нанесете повече слоеве, за да постигнете по-силен загар.

Препоръчваме също така продукти, които осигуряват изкуствен тен в рамките на няколко часа. Особено марка Xen-Tan, която е експерт в постигането на автентично изглеждащ изкуствен тен. Опитайте Xen-Tan Premium Sunless Tan Light/Medium и сами ще се убедите, какъв естествен бронзов цвят на кожата ще придобиете. Ако кожата ви е по-светла, възможно е тя да е и по-чувствителна, което разбира се е още един аспект, който следва да имате предвид при избора на правилен продукт за грижа за кожата и тялото. Със сигурност се доверете на особено популярните френски фармацевтични марки и изберете нещо в стила на Bioderma Photoderm Autobronzant Moisturising Foaming Spray, който е предназначен за хора с чувствителна кожа.
Автобронзиращият спрей обикновено е добър начин за постигане на безупречен тен. И преди всичко не прекалявайте с прилагането на продукти за тен. По-силен загар се постига сравнително лесно, но премахването на прекалено интензивния изкуствен тен и избелването на кожата е практически невъзможно.

Продукти за тен без слънце за лице

Най-добрият автобронзиращ продукт за лице обикновено е този, който съответства на ежедневно ползваната от вас серия продукти за грижа за кожата. Това означава, че ако обикновено използвате продукти за зряла кожа, вашият автобронзиращ крем за лице следва да бъде хидратиращ и подхранващ, а не този, който оставя кожата матирана. Не посягайте към бронзанти на прах, а избирайте по-скоро луксозни кремове като например Lancôme Flash Bronzer Night-Sun. Това мляко действа хидратиращо и се гордее със специалната си рецептура, която не позволява пренасяне на боята върху дрехите или други повърхности.


Изненадващо може да се намери и нещо още по-добро. Не вярвате ли? Опитайте Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster. Тези специални автобронзиращи капки могат да се добавят към всеки хидратиращ продукт, с което той изведнъж се превръща в пригоден специално за вас автобронзант за лице (или за тяло). Независимо дали ще ги използвате заедно с вашия дневен или нощен крем, с тези капки постигате фантастичен постепенен загар с фин ефект, който може лесно да се засили.