Преминете към основното съдържание

Как да нанесем фондьотен? Урок за начинаещи.

10.05.2019 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Всяка дама е стартирала от графа „начинаещи“ без никакви познания за това как да нанесе грима на лицето си, за да създаде ефекта „втора кожа“.

Ако и вие не знаете кои са подходящите грим инструменти за вашия тип фондьотен, то ние ще ви помогнем с няколко изпитани практики.

На първо място разбира се трябва да обърнете внимание какъв тип е вашият фондьотен. Дали сте избрали стик, флуид, грим пяна, пудра, течен фондьотен или пък кремообразен такъв. След като вече сте установили консистенцията, потърсете по-надолу в статията съвет за това, какъв инструмент за нанасяне да използвате.

1. Фондьотен пудра

Прахообразният фондьотен лесно ще нанесете на лицето си с четка за пудра и грим. Тя е подходящата за вас, ако искате да нанесете тънък слой от грима върху лицето си. А ако имате нужда от малко по-голямо покритие най-добре е да използвате четка за грим Kabuki - Notino Glamour Collection Travel Kabuki Brush. Тази четка има много фини, гъсти влакна, благодарение на които ще нанесете фондьотен пудра без да оставяте видими следи от четка на лицето си.

2. Флуид

Въпреки, че повечето жени прибягват към гъбичката за нанасяне на фондьотен флуид, тя не е подходящият инструмент за него. Гъбата ще абсорбира голяма част от продукта, така че за този тип грим ви съветваме да използвате златните си ръчички! Да, с пръсти флуидът се нанася най-равномерно, без да оставя видими следи. Ако пък не желаете да използвате най-лесния начин за нанасяне с пръсти, то постарайте се да изберете четка за грим, която не е с гъсти влакна, за да предотвратите отново абсорбирането на голяма част от продукта.

3. Течен фондьотен

За традиционните течни гримове са подходящи доста инструменти за нанасяне, но ние ще се спрем на може би най-добрия от тях, а именно „sponge“гъбата. С нея можете най-лесно да нанесете тази консистенция и да направите грима си без видими следи, а напълно гладък. За целта обаче ще ви дадем няколко съвета за това как да използвате гъбичката Real Techniques Original Collection Base. Първо, намокрете гъбичката добре и я изцедете. Ще разберете, че е добре навлажнена, когато удвои първоначалния си размер. След това я подсушете добре, за да не тече от нея вода, когато я стиснете. Вече можете да преминете към нанасянето на грима, което трябва да стане с „потупвания“. И не забравяйте, след като сте приключили отново да измиете гъбичката и да я подсушите.

4. Кремообразен фондьотен

Този тип грим е с малко по-гъста консистенция, която изисква повече внимание при нанасяне, за да не останат видими следи и да изглежда грима ви като маска на лицето. Не искате да създадете ефект на мумия, нали така? Отново най-подходящият инструмент е влажната гъбичка или специална четка за нанасяне на кремообразен грим BrushArt Face. Бъдете търпеливи и разнесете добре кремообразния грим!

5. Фондьотен стик

Както може би се досещате този вид фондьотен отново е с гъста консистенция, което го прави труден за нанасяне. След като директно нанесете със стика няколко линии от продукта на лицето си, най-подходящият инструмент, за да ги разнесете равномерно е скосената четка Kabuki - Sigma Beauty Face, с която ще направите гладки и най-труднодостъпните места.

6. Фондьотен пяна

Съобразявайки се с леката консистенция на този грим, най-добрият вариант да го разнесете е отново с пръсти или използвайте четка, която не е с гъсти влакна.

Е, надявам се сега гримирането ви сутрин да бъде по-лесно и удобно и да харесвате крайния резултат в огледалото, използвайки правилните грим аксесоари. Повече разнообразие на четки за грим можете да откриете тук Четки за грим.