Преминете към основното съдържание

TONI&GUY - Съвети за това как да имаме и в студа коса под контрол

22.02.2017 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Косата е короната на красотата на всяка жена и прическата е короната на нашето облекло. През зимния период, когато сме облечени с палта с големи яки, шапки и шалове, повече от всякога ние се борим с летяща и наелектризираща коса.

 Наелектризирането и хвърчането на косата обаче не е причинено от контакта с дрехите, а от това, че косата е повредена от студа, който я изсушава. Истинските студове тепърва ще спрат, затова даваме някои съвети за това как да се постигне перфектна прическа и какво да се използва, за да имате здрава и ненарушена коса дори и в най-големите студове.

1. Внимателно с топлинния стайлинг

Първата стъпка към успеха е възможно най-малко натоварване на косата ви. Ето защо определено трябва да се избягва ежедневно измиване, сушене, навиване с маша и изправяне. Горещият въздух изсушава и уврежда косата. Ако все пак не можете без електрически помощници, поне се грижете за правилната защита. Преди топлинния стайлинг, се погрижете за вашата коса със защитата TONI&GUY Prep Heat Protection Mist - спрей за термозащита за коса, който предпазва от увреждане и доставя мекота и еластичност за по-нататъшна обработка. Преди сушене го нанесете на мократа коса, подсушете с кърпа и срешете. Преди навиване с маша нанесете отново върху суха коса.

 

2. Правилно сресване

Често е виновен лошо избраният гребен. В борбата срещу наелектризирането са най-добри четките с естествен косъм. Важно е също така да не се сресва мокра коса. Първо малко я оставете да изсъхне, за да не опада половината и другата половина да не се накъса.

3. Хидратирайте

За изсушената коса най-добра е хидратацията, която напълно ви е осигурена от новата изглаждаща продуктова серия TONI&GUY за суха коса. Добрата прическа започва още с измиването и затова грижата започва с изглаждащ шампоан за суха коса от марката ТONI&GUY, който овлажнява и нежно отстранява замърсяванията и остатъците от стилизиращи продукти. Благодарение на него, косата ви ще бъде правилно подхранена, по-управляема и стайлингът ще стане изключително лесен. За най-добри резултати го използвайте заедно с балсама TONI&GUY от същата серия.

4. Накрая фиксация

Ако искате да сте сигурни, че косата ще остане така, както сте я сресали сутринта, наблегнете на добра фиксация. Идеален е средно укрепващият лак за коса TONI&GUY Casual. Той предлага класическа фиксация с естествена еластичност и коса, приятна на допир.

Дария