Преминете към основното съдържание

Слъгинг. Струва ли си да се опита този тренд от социалните мрежи?

31.03.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Социалните мрежи – и най-вече TikTok – бълват огромно количество трендове, трикове и информация, от които често може да ви се завие свят. Един тренд обаче привлече вниманието ни. Слъгинг.

Мечтаете за кожа като на бебе, правите всичко възможно, за да я постигнете, но нищо не се получава? Кожата ви е суха или дехидратирана и пълна с люспички, от които не можете да се отървете? В такъв случай слъгингът може би е трендът, който ще ви... спаси кожата. Ако кожата ви е смесена или мазна, по-добре си спестете това чудо. Може да се окажете с кожа, обрината с пъпки.

Като за начало малко научна информация

Освен всичко друго козметичните продукти съдържат хюмектанти и оклузиви. Хюмектантите са съставки, които свързват водата от околната среда и така поддържат кожата хидратирана. Оклузивите предпазват кожата от външната среда и най-вече действат като бариера, която заключва влагата в кожата. Това са продукти с високо съдържание на съставки като сквалан, арганово масло, ланолин или масло от шеа.

Слъгингът използва оклузивни средства на базата на вазелин, за да може всички нанесени продукти, като кремове за лице и серуми за лице, да се „заключат“ в кожата. Така те имат възможност да оказват максимално действие.

Най-добрите продукти за слъгинг

Колко често да правим слъгинг

Слъгингът всъщност представлява последна стъпка във вечерната рутинна грижа за кожата. Най-вече през зимните месеци слъгингът е като малко чудо за люспестата, изтощена от студ, мраз и вятър кожа. И така, достатъчно е да го практикувате три пъти седмично в зависимост от нуждите на кожата си.

Принципът на слъгинга е изключително прост. Състои се в това, че нанасяте върху кожата си любимите си продукти – серум и крем за лице – и върху тях добавяте тънък слой оклузивен продукт, било то на базата на вазелин или със съдържание на ланолин, сквалан, арганово масло или масло от шеа. Ако усещането за нещо мазно на лицето силно ви дразни, този тренд вероятно не е подходящ за вас. Иначе смело напред!

Съвет от редакцията:

Преди да нанесете оклузивен продукт върху крема си за лице, напръскайте лицето с хидратираща мъгла за лице. Защото колкото повече хидратация, толкова по-добре.


Заинтригува ли ви този тренд? Изпробвайте го!