Преминете към основното съдържание

Нокти в стил деним или желе? Това са трендовете, които ще виждате навсякъде през лятото!

30.06.2023 г.

Jana Krajco

Прочитане за 3 минути

Ако и вие като нас сте в клуба на онези, които и носа си не показват навън без оформен перфектен маникюр, най-вероятно ликувате от радост при идването на лятото. Защото най-накрая старанието ни ще се забелязва отвсякъде (и на краката)! Преди да попълните колекцията си с нов лак и да започнете да творите чудеса с четката, вижте няколко идеи за моден летен маникюр. И не се притеснявайте, ще подхожда и на изкуствените нокти.

Нокти като от Прованс

Ако говорим за тенденциите в цветовете за нокти, тази година светът на козметиката черпи вдъхновение от френския Прованс и е омагьосан от безкрайните лавандулови полета. Този нюанс се появява на сенки за очибои за коса, а виолетовата вълна се разпростря и към ноктите. С лавандуловия маникюр можете и да се заиграете. Пробвайте например омбре или хром ефект. 

Нокти с цвят деним

Към любимите boyfriend jeans или дънкова пола (да, отново е на мода) не забравяйте да си придадете личен чар и с деним нокти, за да бъдете в тон. Не се плашете, това не е поредната модна дивотия или безумна текстура, говорим за типичния синьосив оттенък, който имат класическите дънки. Накрая спокойно можете да добавите и матов топ лак за още по-автентичен ефект. 

Облечете ноктите си в деним

Летни нокти в Барби стил

Барби манията, която се отприщи след пускането на новия филм с Марго Роби и Райън Гослинг, застигна и летните лакове за нокти. Така че, както правилно се досещате – цветът може да е само розов. И важи едно просто правило: колкото по-розов, толкова по-добре.   

Цветен френски маникюр

И още една спирка във Франция, която ще зарадва най-вече нерешителните души. Ако държите в ръцете си повече шишенца с цветни лакове и не можете да изберете само едно, вземете всичките. Най-добре ще е да се ограничите до пет нюанса. Защото точно така изглежда следващото вдъхновение за модни нокти през 2023 г., което е френски маникюр в цветовете на дъгата. Можете ли да си представите колко страхотно ще изглеждат, докато държите в ръка летен коктейл?

Оцветете се

Искате ли желе?

За да не прозира нокътят под лака, са нужни няколко пласта. Само че, кой ще има време да чака, докато всички изсъхнат както трябва? Желе трендът ще ви хареса. Можете да си го представите като гланц за устни. Знаете, че е там, но в същото време виждате „онова под него“. Не скрива ноктите, а ги тонира. Само от вас зависи какъв цвят ще е желето ви, важното е да има прозрачен и лъскав резултат.

Вашите, но по-красиви

Ако не сте фенове на цветовете, спокойно можете да се отличите и с естествената красота на ноктите си. Само малко ги подобрете. Работи на същия принцип, както телесния грим. Коригирайте формата, добавете top coat лак за малко блясък и се дръжте така, сякаш ноктите ви винаги са изглеждали по този начин.

Подчертайте естественото

А формата? На първо място са бадемите

Ако имате късмета ноктите ви да израстват, дори и малко, изпилете ги във бадемовидна форма, тоест красив овал с дискретен връх. Така поне е наистина модерно сега. Можете да сте сигурни, че ще им отиват всички летни хитове за нокти.     

И сега ви остава най-трудната стъпка – да решите кой от цветните лакове за нокти или други трендове в маникюра ще опитате първо!