Преминете към основното съдържание

Нашите топ 5 секси парфюми за жени

21.02.2022 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Парфюмът не е част от някакво кокетничене, той е основен и важен елемент в играта на съблазняване. Отдавна е известно, че ако жените искат да съблазнят някого, използват парфюм. Но сме длъжни да отбележим, че съществуват аромати, които за мъжете са по-привлекателни, отколкото други. Ще ви разкрия кои дамски парфюми според тях са най-секси.

Кои парфюми са най-привлекателни за мъжете?

Ясно е, че няма как един аромат да е еднакво пленителен за всички мъже. Някои от тях са привлечени от жена, напръскана със сладък парфюм, други – от дама, която е избрала цветен аромат. Това означава, че копнежът на мъжете се събужда от различни ухания. 

Установил съм, че съществуват ароматни нотки, които имат силата на афродизиак. Ще ви изброя някои от тях: 

Подправки – известни са с действието си на афродизиак. Някои подправки могат да стимулират любовния копнеж. Следователно не е никак странно, че пикантните парфюми са сред най-секси дамските ухания.

Дърво – благороден материал, с който се срещаме всеки ден. Има много видове дървета, от които се добиват разнообразни ароматни есенции, използвани при производството на парфюми. Дървесните парфюми са съблазнителни заради своя приятен, топъл и възбуждащ аромат.

Ванилия: и жените, и мъжете са луди по ванилията. Защо е така? Защото този аромат ни напомня за детството – ванилията се използва при създаването на много вкусни лакомства (торти, сладоледи). Следователно не е чудно, че ванилията е сред нашите най-любими аромати. Парфюмите, съдържащи ванилия, освобождават възбуждащи нотки, които са привлекателни за мъжете.

Захар: към захарта се създава зависимост. Ето защо не бива да ни изненадва, че има много парфюми, съдържащи сладки акорди, които привличат вниманието.

Някои плодови нотки: сред останалите съставки на парфюмите плодовете внасят прилив на динамика, която е много привлекателна. Черешата, например, е съблазнителна заради своето деликатно и сладко ухание. 

Бих могъл още дълго да изброявам, но предполагам, че парфюмите, които съдържат изброените по-горе нотки, имат най-голям потенциал да действат като афродизиак.

продукти

Моят списък с най-секси парфюмите за жени

Съставих за вас кратък списък на дамските парфюми, които според мен имат най-голяма привлекателност.

Viktor & Rolf Bonbon

Марката е известна с това, че произвежда много секси парфюми. Парфюмът Bonbon е съблазнителен дори и със самата си форма на увит бонбон. Ароматът съдържа сладки и деликатесни нотки: плодове, карамел, амбра с пудрено дървесно звучене се смесват в шеметен коктейл, който кара много мъже да се обръщат след жените, обгърнати от това ухание.

Paco Rabanne Olympéa

Ако парфюмът Invictus отпраща към мит от старогръцката митология, то Olympéa въплъщава култа към Нике, богинята на победата. Ароматът на този парфюм залага на комбинация от ванилия и бели цветя, допълнени от пудрена дървесна основа.

Посланието на парфюма Olympéa е ясно: съблазняването може да прилича на печелене на битка. Накратко, този парфюм от Paco Rabanne трябва да бъде смятан за опасно оръжие на съблазнителките! 

Jean-Paul Gaultier Scandal

Как изобщо можем да говорим за секси парфюми, без да споменем аромата Scandal на марката Jean-Paul Gaultier? Оригиналният му флакон с капачка във формата на женски крака съдържа аромат, който е наслада за сетивата, комбиниращ нотки на мед, пчелен восък и карамел. 

Парфюмът е деликатен, сладък до пълно насищане – ето с какво могат да бъдат съблазнени много мъже.

Agent provocateur от марката Agent provocateur

Този парфюм ухае на рози с пикантни нотки и мускусни акорди. Резултатът е експлозивен коктейл, който ви гарантира, че след вас ще се обърне не един мъж. Agent provocateur е силен парфюм, със сигурност не трябва да провокирате хората наоколо с повече от две дози.

Diesel Loverdose

Този преглед на най-привлекателните дамски аромати завършвам с парфюма Loverdose от Diesel. Неговият аромат е изграден от деликатни пикантни нотки (женско биле и анасон), смесени с акорди на ванилия и сладко ухание. Парфюмът Loverdose несъмнено ще бъде ваш верен помощник, ако искате да впечатлите някой мъж.

За финал

Дами, кои парфюми използвате, когато искате да бъдете съблазнителни? Господа, кои аромати намирате за неустоими? Споделете с нас предпочитанията си!