Преминете към основното съдържание

Летен маникюр 2020: Как да се забавляваме?

19.06.2020 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Кога друг път да се позанимавате с маникюра си, ако не през отпуската и дните на релакс? Освен това, игривите летни лакове за нокти са просто част от най-слънчевия сезон от годината. Изберете едно от петте вдъхновения за ноктите си и посрещнете лятото с нов стил!

Нежни пастелни нокти

Основата на пастелните нюанси най-често е бял или сив тон, който се смесва с ярък цвят. Така се получават нежни цветни вариации, както при нюансите Peak Show и Candy Apple на марката Essie. Пастелните тонове подчертават съвършено придобития тен, освен това спокойно можете да ги „носите“ и на работа. Ето защо истинското пудрово розово и матово, в студен nude look, са част от тенденциите при маникюра за 2020 година.

Ombré nails

Направете си уникален маникюр за лятото, в който тъмният нюанс постепенно да прелива в светъл! Чрез комбинацията на синия цвят на Essie Bikini So Teeny и лака Collistar в нюанс Bianco Latte лесно ще постигнете омбре ефект. Достатъчно е да имате под ръка гъба за миене на съдове. Най-напред лакирайте ноктите си със светлия лак. След това отрежете малко парченце от гъбата, пренесете с четка върху него втория цвят и го нанесете обратно върху горната част на нокътя. За по-изразителен ефект използвайте два пласта, върху които после поставете безцветен топ лак – така топ нокти 2020 са готови!

Цветен френски маникюр

Някои идеи за лакиране на ноктите никога не излизат от мода, както безсмъртния френски маникюр. Тази година летните нокти ще бъдат украсени с цветни върхове, вместо с класическите бели. На мода са летните неонови цветове за нокти , като например зеленият Zap-Tastic, жълтият Zesty или червеният Sizzle от Makeup Revolution Neon. Използвайте шаблон при лакиране на дъгите, за да сте сигурни, че ще бъдат наистина прецизни.

Всеки нокът е различен

Забравете за летен маникюр, в който всички нокти са в един нюанс, на мода е редуването на два различни цвята. Изберете, например, светлия пудров лак с интензивно цветно покритие и гел ефект Pure Nude от NOBEA Festive, който перфектно се допълва тон в тон с изразителния розов нюанс Dusty Roses на същата марка. Редувайте ги игриво и в различна последователност!

Различни шарки и цветове

Както вече подсказаха седмиците на модата в началото на годината, през лятото на тази година минимализмът е нежелателен! Ето защо маникюристите определят нови тенденции в лакирането на ноктите, свързани с графичния размер на лентичките, точките и вълничките. Но как да се справим с тях? Това по-трудно лакиране ще ви се отдаде по-добре, ако използвате специалните шаблони, а точките изискват също спокойна ръка и ултра тънка четка или клечка за зъби. За създаването на форми особено подходящи са бързосъхнещите лакове с дълготраен ефект, какъвто е Maybelline Colorama, или лаковете за нокти с гел ефект, за които не е необходимо използване на UV/LED лампа, каквито са Sally Hansen Miracle Gel™.

И един съвет от нас накрая:

Не забравяйте, че ще се радвате много повече дни на дълготраен цвят, ако под него нанесете най-напред основа, а отгоре поставите и топ покритие.