Преминете към основното съдържание

Козметична чанта за пътуване: Какво не бива да липсва в нея

22.06.2022 г.

Notino

Прочитане за 6 минути

Лятото кипи с пълна сила, което означава само едно – време е да реша къде ще прекарам лятната отпуска. Но където и да отида, задължително ще си взема важен помощник. Козметичната си чантичка. С какви хитри продукти да я напълним и как да направим така, че по пътя нищо да не се разлее или разсипе? С удоволствие ще ви разкажа всичко!

Изберете си подходяща козметична чантичка 

Най-важното е да си намерите такъв продукт, в който всичко се събира удобно и в който ще ви бъде лесно да търсите. На някои дами им стига по-малка козметична чантичка, а други (като мен) имат нужда от две големи чанти. Едната е за грижа за лицето и тялото, а другата за гримове, нали така? 

Моят пръв избор е козметичното куфарче Notino Charm Collection. В него мога да „натъпча“ всичко необходимо и понякога дори нямам нужда от втора чанта! Всички шишенца се събират на височина, има четири отделения и някои продукти се събират дори в пълен размер. 

Ако не сте такива фенове на козметиката като мен и ви е достатъчно нещо по-малко, препоръчвам прозрачната козметична чанта BrushArt Berry. Поне виждате кое къде е и много лесно се мие. 

Продукти

Когато избирате за себе си, погледнете също за чанта за пътуване за партньора си – може би той още не знае, но със сигурност ще бъде доволен, че козметиката му се търкаля из целия куфар. Мъжката тоалетна чанта Notino Men Collection е по-малка, семпла, но в същото време в нея се събира всичко. 

Съвет: Като говорим за избиране на различни хитринки за пътуване, не мога да не спомена любимката си – кутийката за бижута за път Notino Classy Collection. Тя е точно толкова голяма, колкото за няколкото бижута, които си нося на път и се затваря с цип, така че пътуването с нея е наистина лесно. 

Какво не бива да липсва във всяка козметична чанта 

При опаковането на багажа, препоръчвам да изберете между две възможности. Едната е да си купите шишенца за козметика за пътуване за многократна употреба, в които да прелеете продуктите. Другата е да изберете козметиката за пътуване, която по принцип използвате в малки разфасовки. 

Недостатъкът на разфасовките за пътуване е само, че не всички продукти имат мини версии.

-

Така че често се налага да търсите алтернатива. Ако искате да сте сигурни, че ще пътувате с любимите си продукти за красота, купете си празни шишенца за козметика Notino Travel Collection и така лесно ще си направите продукти за път. Също така можете да сложите любимия си аромат в пулверизатор с възможност за пълнене и няма да се налага да търсите мини версия на парфюма си. 

В това отношение съм малко мързелива и търся готови миниатюри на козметични продукти. Оглеждам се най-вече за грижа за тялото и косата, но и за някои гримове. Пълните разфасовки биха ми заемали много място. 

И тъй като цялото стягане на багажа се прави, защото отиваме на слънце, мисля за това и при избора на грижа. За всички типове коса е подходящ козметичният комплект за коса, изложена на слънцето, Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect. В него ще откриете шампоан, терапия и спрей и освен това е в самостоятелна чантичка!

За коса, която е вече изсушена или увредена и без слънцето, потърсете комплекта Moroccanoil Repair или Moroccanoil Hydration. И двата комплекта съдържат по четири продукта и също така си имат собствена стилна чанта. А каквото и да си говорим, това винаги е полезно. 

СЪВЕТ: Искате да си вземете на път грим, но не желаете да носите никаква пълна разфасовка? Това също е лесно. В комплекта Shiseido Benefiance ще намерите всичко, което ви е необходимо за ежедневен семпъл грим по време на отпуската. Например молив за очи, червило, хайлайтър, както и маска и серум за лице. Всичко това в една красиво стегната чантичка – така изглежда стилнатакозметика за пътуване. 

Как да опаковаме козметиката за пътуване? 

Последният въпрос е как да опаковаме нещата така, че по пътя нищо да не се счупи или да не изтече. Ясно ми е, че работниците на летището или на гарата малко се вълнуват от любимия ми хайлайтър или мицеларна вода – затова трябва сама да се погрижа да не им се случи нищо. 

Продукти

Кое е най-важното? Не вземайте нищо, което има некачествена опаковка и по пътя може лесно да се отвори. Нека тези продукти да останат да ви чакат у дома на полицата. Какво да направим, за да пристигне всичко така, както сме го опаковали? 

  • Вземете обикновено тиксо и залепете сенките, палитрите, хайлайтърите и др. Така те няма да се отворят и да напрашат другите продукти. 
  • Ако си вземате тоник, почистваща пяна или каквото и да е течно с капаче, запълнете капачето с памук и след като го затворите, също залепете с тиксо. Така ще сте сигурни, че няма да се отворят, а дори и да протекат малко, памукът ще спре голямото изтичане! 
  • Също така ви препоръчвам да сложите всички течни продукти отделно в затварящи се пликчета. 
  • Прозрачните затварящи се пликчета ще ви потрябват така или иначе! Когато пътувате със самолет само с ръчен багаж, можете да си носите течни продукти само до обем 100 мл. Всички те трябва да бъдат добре подредени в прозрачно пакетче и подготвени за проверка на летището.
  • Не вземайте нищо в стъклена опаковка, защото тя се чупи лесно и освен че ще загубите любимия си продукт, чантата ви ще бъде пълна със стъкла. 

Е, готови ли сте за лятната отпуска или отивате да търсите качествена козметична чантичка и козметика за пътуване?