Преминете към основното съдържание

3 топ тенденции, в които ще се влюбите през 2024 година

3.01.2024 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Питате ли какъв ще е гримът на 2024 година? Тенденциите в макиажа през новата година могат да се обобщят като изчистени и семпли. Ето накратко кое е най-доброто, появило се из модните ревюта, което предопредели и тенденциите за 2024 година.

Тенденциите в грима през 2024 поставят ударение върху блясъка на лицето, чистата кожа и минимализма, който подчертава натуралността. Деликатни линии, леко контуриране и дискретно дефинирани устни са основата. Гримът през 2024 е семпъл и изчистен, което позволява на всеки да изрази същността на красотата си, без да загуби своята автентичност.

За по-дръзките бюти трендовете на 2024 са и цветен спектър, пълен с енергия и креативност, с ярки цветове на сенките за очи и червилата, с които можете да се изразите според настроението, усещанията или облеклото си. А страха оставете вкъщи. Избрахме за вас най-интересните тенденции.

Озарете погледа си с пастелни цветове

За ревюто на модна къща Versace прочутата гримьорка Пат МакГрат (Pat McGrath) не беше сдържана и почерпи вдъхновение от 60-те години. Извивката на окото на моделите беше подчертана с пастелно сини сенки, вътрешната линия – озарена с бял молив, а спиралата – нанесена определено щедро. Ако не си падате по сини сенки, спокойно ги заменете с кайсиеви или виолетови. Защото бюти трендовете диктуват модата, но вдъхновението си остава водещо. 

Ще сътворите тренди грим със следните продукти

Зелено червило не само за дръзките

В Burberry тази година всичко беше в зелено. Цялото им ревю се проведе в парк, в палатка на зелени райета, а моделите преминаваха по зелен килим. Не липсваше и смарагдово зелено червило по устните им и трябва да кажем, че беше божествено. Някои грим тенденции може да изглеждат невъзможни за носене, така че, ако тъмният цвят ви ужасява, пробвайте по-светъл нюанс или преминете по устните с гланц. И не забравяйте за перфектно изравнената кожа на лицето и целунатите от бронзант бузи. 

За съвършена визия със зелено червило ще ви трябват

Графична очна линия

Изразителна очна линия можеше да се види на ревютата на Jil Sander или Helmut Lang. Кажете сбогом на нежните линии, които само леко подчертават миглите ви. Тенденциите в грима са ясни. Цветна очна линия, линии във вътрешните ъгълчета, непосредствено под веждите или металик? Определено има от какво да избирате. Не забравяйте, че съвършената линия изисква тренировка и сигурна ръка. Затова – лактите на масата, леко навеждане на главата и „очертавайте“! Важното е да не бързате. 

Ще се справите лесно с графичните линии:

Кои грим тенденции на 2024 ще опитате вие? Ние в редакцията обожаваме всички грим тенденции на новата година, затова се присъединете към нас!