Как да оформим перфектна брада: Съвети за начинаещи

7 декември 2016 г.Notino
По всяка вероятност брадата ще е винаги модерна и актуална. Не е за учудване, че тя представлява едно малко тържество на естествената човешка красота и това какво тялото ни е в състояние да сътвори.

 В случай, че имате късмета да притежавате гъста, впечатляваща брада, не се притеснявайте да се възползвате от това точно сега, когато протича Movember. Ще ви посъветваме относно това как най-добре да се грижите за нея.

Разбира се, зависи от вас какъв стил ще изберете, но трябва да помните няколко ключови елемента: Ще бъде ли "поддръжката" на брадата лесна или трудна? Ще представлява ли тя практическа трудност в ежедневието (като например при хранене)? И въобще избраният стил в хармония ли е с растежа на косъмчетата по лицето ви, или ви харесва само на снимките в списанията? Не забравяйте,че семплата козя брадичка не заслужава по-малко уважение от гъстата и пълна брада.

Изберете най-добрият тример за брада

Ако сте отговорили на всички горепосочени въпроси, тогава можем да започнем с подрязването. Не всеки от нас има смелостта да излезе на улицата с дивоизрастнала брада - у някои това може да предизвика уважение, може би в известна степен и страх, но наистина не е естетично. Ето затова ни трябва някой добър помощник, с който да поддържаме желаната форма на брадата. Да, най-добре е винаги да се доверяваме на професионалистите, само че кой разполага с толкова време и пари за редовни посещения при бръснаря?

Започваме с избора на най-подходящия тример. Ако в поддръжката на брада сте начинаещи, най-добре би било да изберете електрически уред, който е лесен за употреба, същевременно надежден и издръжлив. Съществуват разбира се и ножици за брада, но за тях се иска здрава ръка и добър тренинг, така че тримерът в началото е задължителен. Например Remington Beard Boss MB 4120 предлага ценово достъпни уреди с отлично качество, но ако искате уред на професионално ниво, тогава препоръчваме Braun Beard Trimmer BT5010.

Как да изберем сапун и балсам за брада?

Ако си мислите ,че правилната грижа за брадата включва само нейната поддръжка в желаната дължина, грешите. Разбира се, можете да миете брадата си с класически сапун, да я оставите да изсъхне и повече да не се занимавате с нея, но не заслужава ли тя малко повече внимание? Вярвайте ни, брадата определено изглежда по-добре, когато й осигурите някой грижовен продукт.

Най-напред я измийте с помощта на специалния сапун за брада. От стандартните сапуни за бръснене той се отличава с това, че обикновено не създава гъста, сметанова пяна, а вместо това избавя брадата от себума и мръсотията. Не използвайте обикновен сапун за ръце, тъй като той изсушава кожата. Изберете деликатно ароматизиран сапун, който оставя брадата пухкава и чиста- като например сапунът Zew Beard Soap.

За да изглежда брадата ви максимално добре, опитайте да използвате естественото гребенче Keltic Krew, четка за брада с косъмчета от глиган на Bluebeard’s Revenge или четка Dessata Barber Brush, която всъщност изглежда като Tangle Teezer, но предназначен за брада. Можете даже да се снабдите и с хубав комплект сапуни и четки за брада в една елегантна опаковка.

Ако брадата ви е добре измита и разресана, то това е идеалният момент за балсама. Изберете балсам, който омекотява косъмчетата, придава им блясък и насърчава растежа им. Качественият сапун за бръснене или хидратиращ крем частично го правят, но съществува и една категория продукти, която няма равна на себе си: масла за брада.

Магията на маслата за брада

В съдаването на масла има нещо носталгично и традиционно. Може би това е така, защото те обикновено се предлагат в стъклена опаковка с капкомер, което може би е отговорно за цвета и текстурата на самата течност, или може би тяхната популярност се крие във факта, че маслото е чудесен носител на аромат. Независимо от вида на маслата, те гарантирано се грижат за брадата и я поддържат невероятно мека и здрава.

Нека разгледаме най-добрите продукти от тази категория. Много марки, които предлагат продукти за брада, разполагат със собствено произведени масла, а те често са едни от най-популярните й продукти. Например маслото на Captain Fawcett е много харесвано сред нашите клиенти и всички те твърдят ,че след употребата му брадата им расте много по-добре и ухае великолепно. Останалите масла са също изгодна алтернатива на скъпите мъжки парфюми, с които споделят един и същ аромат. Опитайте например маслото Tobacco Vanille на Tom Ford или Sartorial на Penhaligon’s. Достатъчно е веднъж да придадете форма на брадата с помощта на балсама Men’s Room или Chieftain на Keltic Krew и брадата ви ще обира овациите на всяка крачка.

Тони, notino.bg

Прочетете повече