Преминете към основното съдържание

Гримиране по време на пътуване? Достатъчна Ви е само една малка палитра! Виж коя е тя!

10.08.2015 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Започна сезонът на отпуските, с който ръка за ръка вървят и необходимите покупки за пътуването. И за да не забравяме никога за красотата, за вас имаме отличен съвет - мултифункционална палитра гримове, която ще спести място както в куфара ви, така и от ценното ви време.

Компактна палитра за грим Hawaii от TheBalm.

Тази невероятна палитра включва руж и няколко различни нюанса сенки за очи -озаряващи "nude" , блестящи и тъмни (матови) нюанси. Това е всичко, от което се нуждаете по време на пътуването. Погледнете съветите и триковете на нашия гримьор Ивелина за това как да сътворите дневен и вечерен грим само с тази палитра и спирала за мигли!

Лек дневен грим

Стъпка #1

Нанасяме озаряващия нюанс сенки за очи върху целия клепач, до линията на веждите. Апликаторът за сенки за очи da Vinci Basic, улеснява значително нашата работа. Нюансът нанасяме с кратки движения или с нежно потупване, за да може гримът ни да се разнесе идеално и да издържи за дълго. Ето и моят малък трик: за по-дълготраен грим на очите, е необходимо да ползвате основа под сенки за очи. Нанесете основата върху целия клепач до линията на веждите, преди да нанесете сенките за очи. Подходяща е например основата на theBalm Put A Lid On It.

Стъпка #2

За да направим очите си по-изразителни с тъмните нюанси , правим линия в основата на миглите. В случая, страхотна работа върши ъгловият апликатор за сенки за очиdaVinci Classic. Изработен е от естествени материали, които държат сенките идеално, а специалната му скосена форма ви позволява лесно да очертаете тънка линия. Моят съвет е: нанесете сенките най-напред с помощта на потупващи движения от вътрешния към външния ъгъл на окото, след което очертайте линия в основата на миглите. По този начин , ще направите красива, прецизна линия.

Стъпка #3

Миглите гримираме както обикновено. Ако искате да постигнете ефекта на кукленските мигли, препоръчвам да използвате специални клещи за мигли ,които ги извиват максимално. Накрая нанасяме руж. Идеална четка за руж е тази със скосен ъгъл, например da Vinci Classic. Как да нанесем ружа правилно? Това е много просто. Усмихнете се широко пред огледалото. Започнете нанасянето на ружа с плавни движения на четката от най-изпъкналите части на лицето в посока навън толкова леко, че към края цвета на ружа да се слива с кожата. Така вашите скули ще изглеждат красиви и естествени. С това красивият дневен грим е завършен!

Вечерен грим

Стъпка #1

За озаряване на очите, нанесете озаряващия "nude" нюанс по вътрешния ъгъл на окото, до средата на клепача. Отново можете да използвате скосения апликатор за сенки за очи da Vinci Basic.

Стъпка #2

От средата на окото, с тенденденция към изсветляване, нанасяме блестящ нюанс. За това нанасяне ,можете да използвате същият апликатор като този от първата стъпка или специалният на da Vinci Classic, с пмощта на който много лесно ще направите прехода от по тъмнен към по-светъл нюанс. Моят малък съвет : започвайки от средата на окото държете апликатора стабилно, а към края отпуснете ръката. така ще постигнете преливане от тъмен към по-светъл нюанс.

Стъпка #3

След това по външния ъгъл на окото, само по подвижната част с леко потупване на апликатора нанесете тъмният, матов нюанс. И с него ще очертаем тънка линия, започваща от външния ъгъл на окото, която изсветлява в посока вътрешния ъгъл под линията на долните мигли, за тяхното изразяване. За целта можем да използва ме ъгловия апликатор за сенки за очи da Vinci Classic.

Стъпка #4

Накрая гримираме миглите си, върху скулите нанасяме руж по горепосочения начин и сме готови. Вие ще бъдете кралицата на плажните партита!

Този красив и бърз грим може да постигне наистина всеки. За всякакви въпроси или предложения относно грима в следващата част, не се колебайте да ни пишете!

Ивелина, гримьор на enzo.bg