Преминете към основното съдържание

Добрите момичета празнуват себе си, при това грандиозно! Ще се включите ли и вие?

13.02.2023 г.

Veronika Kucera

Прочитане за 3 минути

Дайте на едно момиче правилните обувки и то ще превземе света! Това казва Мерилин Монро и е абсолютно права. И може би точно това изречение е намерило отзвук в създаването на парфюма Good Girl и неговия емблематичен флакон с формата на дамска обувка на висок ток. Ароматът, който дочака вече няколко издания, е способен да придаде на всяка жена по света самоувереност и сексапил, но и обратното – може само за миг да потисне „доброто момиче“ в нас. Carolina Herrera реши още веднъж да възхвали силната женска енергия на модното ревю в Ню Йорк Сити с колекцията си пролет/лято 2023.

Аромат за (не само) добри момичета 

Първият парфюм Good Girl е пуснат на пазара през 2016 година и е представен като луксозна дамска обувка в тъмносин като среднощно небе цвят със златист тънък ток. Той успява да извърви пътя към върха на света на парфюмите почти веднага. 

Не че онази обувка не е вълшебна като пантофката на Пепеляшка, но тук по-скоро можем да наречем магия това, което се крие вътре. Сладкият и чувствен парфюм смесва ухания на жасмин, какао, бобова тонка, бадеми и кафе, за да оформи женствен, но въпреки това тайнствен букет. „Подбрахме всички тези много различни съставки, тъй като искахме нещо, което да въплъщава всяка различна страна на жената – светлата, тъмната, мъжествената, женствената, сладката, непослушната,“ казва Каролина А. Херера (Carolina A. Herrera), бюти креативен директор. „Ако сме толкова многостранни като жени, не заслужаваме ли аромат, който да е също тъй богат? Това е Good Girl.“

Кой аромат Good Girl е вашият?

Възхвала на провокативната женственост

В същия дух е и най-новата модна колекция под диктовката на креативния директор Уес Гордън (Wes Gordon), който наскоро представи дръзките романтични модели за пролет/лято 2023. 

Рамо до рамо с него бяха не само страхотният креативен екип, но и всички „good girls“ на Carolina Herrera! Карли Клос (Karlie Kloss), Прешъс Лий (Precious Lee), Дилон (Dilone), Аш Фу (Ash Foo) и Оливия Винтен (Olivia Vinten). И съвсем не е случайно, че по модния подиум дефилираха точно тези дами. Защото силната петица е и движещата сила на тазгодишната кампания на парфюма Good Girl, която се провежда не другаде, а именно по улиците на Ню Йорк. „Наистина съм супер щастлива, че мога да бъда редом с тези невероятни Good Girls,“ казва Карли Клос.

Те буквално въплъщават невероятната радост, която ни носи ароматът – той просто ни принуждава да се наслаждаваме на живота на пълни обороти. Подобно усещане трябва да събужда и пролетната колекция на Уес Гордън, а той го представя чрез мотиви от градината на визуалните наслади и през калейдоскопа на разнообразни цветни щампи.

Ще видите Карли в халат с цветна щампа на божури, Прешъс се представя в рокля без презрамки с тюлен кант от черен шифон. Дилон сияе в къса жилетка, топ бюстие без презрамки и пола тип молив от копринено жакардов цветен трикотаж. Аш се появява в мини рокля корсет с презрамки „спагети“ от кариран туид, а Оливия носи рокля с къс ръкав и предни джобове от бродиран кариран туид.

По този начин многостранността на всяка жена, нашата добра и по-тъмна страна, се отразяват не само във всяка версия на парфюма Good Girl, но и в най-новата модна колекция. Защото понякога е освобождаващо да забравите за правилата и, както казва Carolina Herrera – „It’s so good to be bad.“