Преминете към основното съдържание

Дуел на боговете – Ерос версус Олимпия

4.01.2016 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

През 2015 г. се запознахме с два дългоочаквани парфюмни шедьовъра на две славни марки- Versace и Paco Rabanne. Всъщност се оказа ,че освен едновременната премиера на пазара, тези два нови парфюма имат и много общи черти. Достатъчно е сравнение на рекламните кампании на двете нови парфюмни попълнения и веднага става ясно, че мистериозна телепатия някакси свързва и двамата творци. И двете марки създават аромати за „съвременната богиня“ и в двете рекламни кампании черпят вдъхновение от древните мотиви. Коя от тези богини ще спечели тази битка?

Versace Eros Pour Femme

Две години след премиерата на мъжкия парфюм „Versace Eros“, италианската марка решава да покаже дамския вариант на този аромат. В Италия дамският парфюм Versace Eros Pour Femme е представен още през м. декември 2014 г., а в останалите държави в началото на 2015 г.

След няколко по-слабо успешни парфюма, марката Versace си поставя амбициозната задача да създаде лек и свеж аромат и едновременно с това съблазнителен и женствен. Дали е успяла?

Флаконът на парфюма Eros Pour Femme е красиво позлатен и изключително луксозен. Предната част на парфюма е украсена с главата на богинята Медуза, щедро обгърната от древногръцки мотиви. Същият мотив е изобразен и върху капачката на флакона. Парфюмът е поставен като истинско бижу в елегантна кутия, наподобяваща кутия за бижута.

Лицето на аромата е известният холандски модел Лара Стоун - олицетворение на богиня, облечена в бяла рокля и златисти гладиаторски сандали, която игриво съблазнява бога на любовта Ерос. Целта на кампанията е да се покаже женската сила в подобие на съблазнителен и закачлив аромат. Парфюмът „Eros“ представя изкушение, съблазън и страст. Това е ароматът на силата, сексапила и индивидуалността.

Любопитното е,че снимките за кампанията са заснети в изкуствено създадените езера към студиото „Pinewood“ в Лондон, където са заснети и филмите за Джеймс Бонд. Парфюмът Versace Eros Pour Femme е определен като дървесно-флорален аромат с нотки на мускус. В началото на аромата се усеща ухание на узрял, огрян от слънцето сицилиански лимон и бергамот от Калабрия , придружени от освежаващ аромат на нар. Сърцето на аромата съчетава нежен лимонов цвят, копринен жасмин и разцъфнал божур. Заслугата за елегантността на базата е на дървесните тонове, особено сандалово дърво, кремов мускус и амброксан.

Ароматът Versace Eros Pour Femme е идеален и за лятото, и за зимата. Имайте предвид, че това не е обикновено свежо ухание, но един изключително елегантен и чувствен, макар и не тежък аромат.

Paco Rabanne Olympea

Повече от половин година след дебюта на Versace Eros Pour Femme (през август 2015 г.), на пазара се появява и конкуренцията в лицето на „Olympea“ на Paco Rabanne. Това е еквивалент на мъжкия парфюм „Invictus“ от 2013 г. нарочен да представя мотива за съревнование и победа.

Идеята за победата е съсредоточена точно в този дамски аромат, но в малко по-различен смисъл. Кампанията се основава на идеята за съвременната богиня, чиито техники за съблазняване не притежава никоя друга, а мъжете „покорени“ падат в краката й. Лице на кампанията е бразилският модел Лума Грот.

Създатели на аромата, който се определя като флорално-ориенталски, са Лок Донг и Анн Флипо. В главата на парфюма се сливат тонове свежа мандарина, допълнени от изненадващия съюз на жасмин и джинджифил. В сърцето се преливат контрастните тонове на сладка ванилия и сол. Базата се състои от аромат на кашмирово, сандалово дърво и кехлибар. Всички тези съставки заедно създават хармоничен, топъл и сладникав аромат. Това обаче не е остър аромат, който владее света на парфюмерията в последно време. Силата на ванилията този път е деликатно приглушена от солта, която все по-често започва да се използва в състава на парфюмите. Ароматът се допълва от опияняващия аромат на цветя.

Едно от нещата ,които ще ви накарат да изберете парфюма „Olympea“ на Paco Rabanne е самият флакон, който е изпипан до последния детайл, дело на Марка Андж. Елегантният розово-прасковен флакон е украсен с елементи, наподобяващи лавров венец. Още един плюс е кутията, която се отваря по нестандартен начин като разтворени крила.

Моят личен фаворит е „Olympea“ на Paco Rabanne. Според мен има огромни шансове да стане бестселър през есента и зимата. Определено както и всички останали аромати на Paco Rabanne.

А какво е вашето мнение за тези два парфюма? Имате ли вече някой от тях?

Маги