Доверете се на природата вместо на химията и изпробвайте био козметика Nonique!

19 ноември 2014 г.Notino
Когато си купувате хранителни стоки, интересувате ли се от техните съставки? Обзалагам се, че да. Пробвайте някой път да погледнете и съставките на продукта, който си нанасяте на лицето, с който си миете косата или се гримирате.

 Голяма част от класическата козметика съдържа най-различни синтетични вещества, които е по-добре да се избягват. За щастие днес вече съществува голям избор от натурална и био козметика, която е изцяло без химия. И освен това съдържа голямо количество витамини, хидратиращи вещества и антиоксиданти и е подходяща и за хора, страдащи от алергии.


Такава е и био козметиката Nonique. Името на марката произлиза от екзотичния плод Нони, който се отглежда на плантациите в Панама, и латинския израз „que“, което на български означава „и“. Това е така, защото всичките продукти на Nonique съдържат именно плода Нони в комбинация с Алое Вера и други 14 висококачествени съставки, чийто произход е само от биологични земеделия. Козметиката Nonique не се тества върху животни и не съдържа никакви животински съставки. Също така не съдържа и никакви химични вещества, като парабени (известни с канцерогенен ефект), парафин нито минерални масла (и двете вещества се произвеждат от нефт и прекомерно запушват порите и причиняват по-бързо остаряване на кожата), изкуствени оцветители нито силикони.


А защо точно плодът Нони?


Плодовете на тропическото растение Нони, което се отглежда например в Карибите, съдържа повече от 150 жизненоважни вещества. Техните благоприятни ефекти са вече известни в продъление на векове – използват се в народната мидицина, откъдето са се разпространили и в развитите държави. Високото съдържание на проксеронин, витамини, ензими и микроелементи поставя плодовете Нони на първите позиции, що се отнася до натуралните продукти. При Нони е напримен установено, че съдържа 800 пъти повече витамини и ензими отколкото ананас, което позитивно действа върху здравия и младежки вид на кожата. Чудотворните екстракти от плода Нони са включени във всички продукти на марката Nonique, които са разделени в няколко серии: Anti Aging, Extreme Energy, Hydration, Tropic и Vital. Ще намерите сред тях страхотни био кремове, сапуни, душ гелове, шампоани и други продукти. Заложете на природната сила и пробвайте някой от тях!

Прочетете повече