Преминете към основното съдържание

Каролина Ерера- „Не е нужно да шиеш, за да си добър дизайнер“.

12.02.2013 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Мария Хосефина Паканинс и Нино- по-известна като Каролина Ерера. Тя е родена на 8 ануари 1939 г. в Каракас, Венецуела. Преди да започне да се занимава с мода, години наред е била определяна като една от най-добре облечените жени в света.

Изключително красивата и стилна Каролина Ерера е пример за това как може една жена без специално дизайнерско образование, а само благодарение на високата си индивидуална култура и начин на живот да се превърне в моден творец от световна класа. Тя разбива на пух и прах твърденията на експертите, според които, за да си добър дизайнер трябва да умееш перфектно да шиеш, както и да работиш само с най- висококачествени материали. Самата дизайнерка никога не е шиела и дори не е зашила едно копче през живота си.

За да си дизайнер, не е необходимо да можеш да шиеш, а да имаш набито око за пропорциите, за съчетанието на цветовете и за това дали една дреха е добре или зле скроена, смята дизайнерката.

Това, което вдъхновява Ерера е самото всекидневие, спомените и за това, което е вкусила, помирисала, видяла, пътувайки насам натам. Това, което тя иска от жените е да са максимално женствени и да съумяват да ги показват. Любимите тоналности на Ерера са черно, бяло и кафяво, както и комбинациите между тях.

Още с първите си стъпки в модния бизнес Каролина Ерера става любимка на най-платежоспособни и високопоставени в обществото дами. Те ценят нейния усет за баланс между лукса, изисканата кройка и цялостното излъчване на дрехата. Сред най-известните и клиентки са Есте Лаудер, Жаклин Кенеди, Нанси Рейгън, Ивана Тръмп, Никол Кидмън, Шакира, Салма Хайек и много други. Много от дамите от висшата класа в Америка обожават стила на Каролина Ерера, защото тя умее да придава допълнителна чистота, финес и красота на скъпата и прекалено луксозна външност.

Парфюмерията е също запазена марка в творчеството на Каролина Ерера. Парфюмът Каролина Ерера „212“ за мъжe и жени е абсолютен хит на пазара от лансирането си до сега. Освен модна линия венецуелската дизайнерка има също и сватбени колекции, декоративна козметика и аксесоари. Тя има 5 главни бутика – в Ню Йорк, Далас, Лос Анджелис, Лас Вегас и Бал Харбър и безброй магазини. Дизайнерката подкрепя много благотворителни инициативи и освен това работи като посланик на добра воля към ООН.