Преминете към основното съдържание

Бразилски кератин за коса

15.05.2013 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Вашата коса е силно увредена и търсите нещо, което да й подсигури действително дълбока регенерация? Копнеете да имате равна и изгладена прическа? Тогава изпробвайте уникалния ефект на веществото наричано кератин, което е напоследък изключително популярно и много производители на козметика за коса го добавят в продуктите си.

Какво е кератин и какъв е ефектът му?

Веществото кератин е строителна белтъчина, която е освен друго и основна съставка на нашата коса. През 2006 г. е разработен в Бразилия т. нар. бразилски кератин, който е чист природен продукт, чиято главна съставка е протеинът, от който е изградена косата. От тогава бразилският кератин стана изключително популярен във фризьорската индустрия. Той е предназначен за регенерация, защита и оформяне на косата-предимно за дълготрайно изправяне на косата. Използването на бразилския кератин е подходящо и като защита от слънчевите лъчи, студ, вятър и морска или хлорирана вода. Бразилският кератин предотвратява късането на косата, стимулира растежа и й придава сила и ослепителен блясък. Кератинът същевременно регенерира в дълбочина и възстановява косъма.

За каква коса е подходящ кератинът?

Благодарение на съставът си и свойствата си бразилският кератин е предназначен за всички видове коса. Той е подходящ и за боядисана или химически третирана коса. Освен това важи правилото, че колкото повече косата е увредена, толкова по-голям ефект ще постигнете. Само следва да се уважи предупреждението, че бразилският кератин не бива да използват бременни и кърмещи жени, но същевременно кератинът може да се използва от 12-годишна възраст.


Марката за грижа за коса Brazil Keratin се съсредоточи върху продукти с високо съдържание на кератин. Ще намерите тук редица продукти, както напр. Brazil Keratin Chocolate, съдържащ кератин и шоколад за увредена коса, или серията Brazil Keratin Coco, предлагаща шампоани, балсами и маски за коса с екстракт от кокос, кератин, пантенол и алое вера. Интересна серия е и Brazil Keratin Bio Volume, в която ще намерите невероятни шампоани и балсами, подходящи за всички видове коса и т. нар. БИО формула. Тези продукти не съдържат силикони, петролни продукти, етоксилати нито вредните парабени.


Невероятното вещество кератин можете да си закупите и в уникалните и качествени продукти например на L´Oréal Professionnel Série Expert Pro-Keratin Refill. В тази предназначена за професионална употреба серия ще намерите отличния шампоан и балсам за увредена коса, които можете да допълните с изключителната подхранваща маска с високо съдържание на кератин, или можете да използвате уникалния регенериращ крем с кератин, предназначен за слаба и изтощена коса.


Отличен продукт е и регенериращата грижа Brazil Keratin Beauty Keratin, специално предназначена за изглаждане и възстановяване на увредена коса. Уникалният състав, включващ кератин и колаген, ще хидратира и регенерира вашата коса, която ще стане лъскава, еластична и приятна на допир. Продуктът улеснява и разресването и оформянето на прическата. Малцина може би знаят, че кератинът е подходящ и за подхранване и подсилване на миглите. Пробвайте невероятните спирали на марката Brische Collage, съдържащи кератин и колаген, които удължават миглите, грижат се за тях и им придават невероятен обем.