Преминете към основното съдържание

Топ парфюми за 2018 година

5.02.2018 г.

Notino

Прочитане за 6 минути

Предлагаме ви свежи новини от света на парфюмите. Ние знаем какви тенденции ще донесе настъпващата година и с какво може да се експериментира!

Как ухае 2018 година

През последните години от всички страни на модната и козметичната индустрия слушаме повишаващия се глас на индивидуалността. Главната тенденция на деня е да бъдем себе си – необикновено уникални, оригинални. Необходимостта да притежаваме скъп парфюм на дадена марка, която е сега на мода, изчезва и вниманието се насочва обратно към притежателя на аромата.

Не забравяйте, че това което прави аромата красив, не е само самия парфюм. На първо място е вашата отличителна кожа. Това е вашият уникален начин на движение и това как и къде ще нанесете парфюма. Шшшт – кой казва, че не можете да смесвате заедно два парфюма и да създадете своя уникална формула?

И кои са главните тонове на най-добрите парфюми на 2018 година?

Лавандула

Лавандулата през 2018 г. ще се прероди отново. Колекциите на модните подиуми се представят в лилави нюанси. Например Tom Ford показа на ревю лавандулово пастелни панталони и лилави метални бродерии върху жакетите. При поглед на новите колекции се пренасяме в прекрасните лавандулови полета, ухаещи успокояващо. Най-популярните парфюми с лавандула в момента са Jean Paul Gaultier Le Male for him, в които ароматът на лавандула се смесва с мента и канела. Жените могат да предпочетат лавандуловата тоалетна вода Green Tea Lavender от Elisabeth Arden или романтичния аромат Sarah Jesicca Parker Lovely.

Теменуга

Още от началото на годината можем спокойно да кажем, че Топ дамският парфюм ще съдържа теменуга в комбинация със земна или дървесна база. Можете да откриете свежия и позитивен аромат на теменуга, съчетан с животинските подтонове на мускус и кедър, например в Daisy Eau So Fresh, тоалетна вода от Mark Jacobs. А за почитателите на лукса не бива да забравяме прекрасния, легендарен аромат Guerlain Insolence.

Oud

Течност, извлечена от благородното агарово дърво, придаваща на ароматите топлина и животинска естественост. Придайте към уханието салвия и концертът за обонятелните клетки е готов. Тази комбинация по-често се използва в свещите, но ще я намерим и например в прекрасния мъжки аромат Hugo Boss Boss Bottled Oud. Уханието на агаровото дърво предоставя душевно спокойствие и прогонва черните мисли. Ако все още не го познавате, опитайте Alien Oud Majestueux от Thierry Mugler.

Жасмин и зелен чай

Сладкият аромат на жасмина, символ на чистотата и силата, ще бъде едно от главните ухания в предстоящия сезон. Чистият аромат на жасмин усещаме в минималистичния аромат Calvin Klein Beauty, където се съчетават кедър и мускус. Дори сочният зелен чай, като вдъхновение от Азия, се завръща в светлините на прожекторите! Луксозната нишова марка Creed посвещава на този аромат парфюма Asian Green Tea или „азиатски зелен чай“. Пленителното и атрактивно усещане на чай в сърцето на ароматната композиция се позовава на традиционната за региона напитка и наистина притежава възбудителен ефект за сетивата.

Унисекс

Тази тенденция придоби популярност през последните години и се очаква, че ще бъде по-изразителна през 2018 година. Унисекс не е само бъдещето на ароматите, но и мода. Повече за тази тенденция и нейния пионер, модната къща Calvin Klein, можете да прочетете тук. Вместо романтични рози и цветни композиции ще бъдат модерни джендър флуиди, съчетаващи типични мъжки и дамски тонове. Опитайте например новия унисекс аромат OneSpirit от рапъра Majk Spirit (Майк Спирит).

Дим, смола и смирна

Не само в света на ароматите за дома, но и в парфюмите, забелязваме нарастваща популярност на димните подтонове. Димът е символ на близост между земята и небето, пренасящ аромата и тяхното свързване. Например в Япония имат цял ритуал с вдишване на ароматен дим, наричан Кодо. Смирната е рядка сушена мъзга от сомалийското дърво комифора. Нейният аромат е смолисто горчив, восъчно тежък и понякога сладникав като ванилия. Съдържа се в чувствения парфюм Yves Saint Laurent Opium 2009 и си заслужава да опитате този аромат. Искрящият и уверен аромат за мъже Gucci Pour Homme II комбинира смирна с теменуга и тютюн и благодарение на маслиновото дърво в базата, той издържа много дълго.

Шисо

Шисо или Перила лилава е японска версия на копривата. Не се използва само в гастрономията, но и в парфюмите, благодарение на свежия и искрящ аромат, изпълнен с електризираща енергия. Можете да усетите това прекрасно ухание например в аромата Tom Ford Mandarino di Amalfi, в който ще намерите и салвия, и смола.

Нишови

Какво ни очаква в бъдеще? Аромати по мярка според вашето ДНК! Тенденцията, която започна да се налага в козметичната грижа, може да се прилага и в света на парфюмите. Междувременно, все по-популярни стават парфюмите с една съставка, ароматите които имат един тон и са свързани с високо парфюмерийно изкуство. А вие вече опитали ли сте Molecule 01 или Molecule 02 от Escentric Molecules?

И като черешката на тортата представяме луксозен аромат, скриващ в себе си няколко тенденции! Унисекс одеколонът Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu с тонове на лавандула, теменуга и листа на шисо. Защо да правите компромиси, щом можете да имате всичко😊?