Преминете към основното съдържание

Свободата, както я разбира Yves Saint Laurent

16.10.2019 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

„Свободата е принципът на марката Yves Saint Laurent. Всичко е в женската сила.“

Това са думите на основателя на една от най-луксозните марки в света, легендарния френски моден дизайнер Ив Сен Лоран. Той окончателно се причислява към визионерите през 1966 г., когато разширява границите на джендъра, представяйки дамски смокинг. Libre, новият аромат на Yves Saint Laurent Libre, е въплъщение на прочутия дамски tuxeda Le smoking и прогресивното му послание.

Свободата никога не е била по-упоителна

Libre Eau de Parfum е символ на свободата. Той е за онези, които не се страхуват да се отклонят от стереотипите на ежедневието и искат да тръгнат по свой собствен път, да следват собствените си правила. За днешните жени свободата е голям лукс, а за много от тях тя е и нещо изключително. Дръзкият и шикозен Libre нарушава статуквото.

Лицето на утрешния ден

Ярки черти и ярък глас. Певицата Дуа Липа сякаш е създадена за лице на този бунтарски аромат. Изпълнителката с най-много възпроизвеждани песни в света през последните две години е красива, стилна и смела – също като Libre. Дуа Липа не се бои да следва целта си и да изразява мнението си. Ароматният символ на свободата не би могъл да има по-добра представителка.

Завръщането на лавандулата

7 години усъвършенстване и повече от 1 500 варианта – това е Libre, изразен в числа. Също като своето вдъхновение под формата на дамски смокинг, той съчетава дамски и мъжки елементи в неочаквано секси реализация. Отново въвежда в света на дамските парфюми лавандулата от Прованс, която досега е смятана за чисто мъжествена нотка. Специалният сорт Diva Lavender е част от програмата за връщане на лавандуловите полета във Франция.

Лавандулата плавно допълват изгарящите цветове на марокански портокал, които сгряващо изпълват аромата, докато мандарината му придава сочност. Богатата ванилия от Мадагаскар и сияещата амбра с нероли издигат аромата на друго ниво. Libre е произведен от устойчиво добити съставки и най-качествени материали, създадени ексклузивно за YSL.

Култов дизайн

Флаконът Libre, по идея на художничката Сюзън Далтън, е ода за висшата мода и екстравагантността. Съчетанието на мъжки и женски елементи се отразява в сливането на острите геометрични форми с богатото златно лого YSL. Скосената черна капачка е украсена с блестяща златна верижка, лежерно омотана около гърлото. Този флакон ще бъде луксозно допълнение на всяка сбирка от парфюми.

Автор: Тихомира