Преминете към основното съдържание

Май, когато розите цъфтят! Ухаеща розова вода за лице и коса

20.04.2018 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Винаги, когато доловя розова вода, имам усещането, че някак подобно трябва да ухае любовта. И двете – както любовта, така и розовата вода, за мен имат много общо.


 

 

Те умеят изкусно да замаят главата, да изгладят белезите на тялото и душата и да изтъкнат лъчезарното лице!

Розовата вода е използвана от жените още от древни времена. И може би дори по-рано. Защото розата завинаги е била посветена на богинята на красотата, любовта и плодородието - самата Афродита! За козметични, но и лечебни цели е най-добра роза дамасцена (дамаска), и затова етеричните масла или вода от роза я съдържат почти със стопроцентова сигурност.

Редки и скъпи Розовата вода е един от т.нар. хидролати, т.е. цветна вода. Докато етеричните масла се получават при студено пресоване и са необходими дори 10 тона розов цвят за добиване на литър скъпоценна есенция, при хидролатите е по-лесно. Те възникват при дестилация с водна пара и не са така концентрирани, и за разлика от етеричните масла не е нужно да се разреждат, а могат да се използват веднага.

Чудотворната розова вода и нейните невероятни ефекти:

Розовата вода чудотворно въздейства на кожата на лицето, на косата и дори при главоболие. За какво се ползва розовата вода?

  1. Почиства и тонизира лицето при премахване на грим – за мен е ненадмината!
  2. Освежава и хидратира сухата кожа, лекува леки наранявания, озарява, омекотява и успокоява чувствителната кожа, което ще оцените с наближаването на лятото (след слънчеви бани или бръснене).
  3. Съдържащите се биоактивни вещества забавят стареенето.
  4. Аз лично я ползвам след измиване на косата. Розовата вода за коса е по-добра от балсам, помага за разресването и хидратира.
  5. През горещите дни е най-добрата от всички дезодоранти на света.
  6. И щом използвате преди среща, ще фиксира грима и ще Му въздейства като афродизиак!
  7. Можете да капнете и на сладък десерт или да вземете лъжичка срещу главоболие, повярвайте!

Незаменима за лицето

Ако мечтаете за чиста розова вода, с доверие опитайте Purity Vision. Тя е 100% естествена, както и тази на Make Me Bio (точно такава трябва да е всяка розова вода!). Можете да намерите и поредица козметични продукти, които съдържат цветна вода от роза и прилагат нейните ефекти на кожата. Сигурно ще ви порази марката L:A BRUKET. Да, наистина, тя произвежда много повече от славното масло. Предлага ви почистващи продукти с розова вода . За нормална и чувствителна кожа. Гениални!

На розовото облаче

Опияняващото ухание на роза L´Occitane може да бъде с вас и под душа, където ще оцените и маската за коса с рози Aésop. След изсушаване, намажете кожата с мляко за тяло с екстракт от роза, ако предпочитате крем, опитайте Garnier Essentials (предлага и мляко за тяло!) или Decléor. А тръгнете ли на среща с избрания мъж, добавете и парфюм. Някои предпочитат розовата вода Rodger & Gallet, други унисекс парфюмната вода Panier Des Sens. Така или иначе, със своята етерична същност, розата успокоява нервите и стимулира сетивата. Неговите и вашите. Прекрасен май!