Преминете към основното съдържание

Нашият проект MAKE SPF YOUR BFF: Защо да се мажем всеки ден?

20.04.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Добър ден, използвате ли крем със слънцезащитен фактор? А мога ли да го видя? Не използвате? А защо не? SPF е истинско чудо, скрито в тубичка. За съжаление малцина го използват така, че кремът със SPF да действа правилно.

И тъй като ни е грижа за вас, решихме да посветим на проблематиката, свързана със здравословното излагане на слънце, нашия проект „MAKE SPF YOUR BFF“. Ще ви запознаем с това, ЗАЩО слънцезащитните продукти трябва да бъдат част от ежедневната ви рутина, ще ви посъветваме КАК най-добре да ги използвате, КОИ са най-подходящи за вас и за КАКВО точно.

Ако искате кожата ви да запази младежкия си (и здрав) вид възможно най-дълго, също както и кожата на цялото тяло, трябва да направите слънцезащитния фактор най-добрия си приятел, който е с вас навсякъде. При това не само през лятото, когато слънцето грее и е по-интензивно, а през цялата година, дори и при облачно време. 

Защо SPF кремът за лице трябва да бъде всекидневният ви най-добър приятел:

  • Помага за забавяне на стареенето на кожата – постоянното излагане на слънце без защита предизвиква увреждане на еластина, колагена и кожните клетки. Ще започнат да ви измъчват проблеми с преждевременно застаряваща кожа, пигментни петна и бръчки.
  • Намалява риска от поява на рак на кожата – знаехте ли, че ракът на кожата е сред най-честите злокачествени тумори изобщо?
  • Изравнява тена на кожата – с течение на годините по кожата могат да се появят различни видове хиперпигментация. Тя може да бъде под формата на мелазма, причинена от хормонални проблеми например през бременността, или на белези от акне. Крем със слънцезащитен фактор предотвратява задълбочаващото се потъмняване на кожата.
  • Предпазва от изгаряне на слънце – изгарянето от слънчевите лъчи може да предизвика изтъняване на кожата, отоци или сърбеж. Ако изгаряте наистина често, може да се появят мехури, които да ускорят появата на рак на кожата. Също както и многократното изгаряне.
  • Допринася за цялостното здраве на кожата – основните протеини в кожата на лицето (кератин, еластин и колаген) поддържат кожата здрава и гладка. А използването на крем със слънцезащитен фактор предпазва тези протеини.

Кремове със SPF, които ще ви допаднат

Намерете си също истински приятел или приятелка, които на всеки няколко часа да ви напомнят, че е време отново да се намажете или да поседите на сянка за малко. Защото самото мазане не е достатъчно, разбира се. Тук не важи правилото „само сутрин е достатъчно“.

Започнете да носите шапки и слънчеви очила винаги, когато сте на слънце. Ако пък не искате да разчитате на хора, или отивате на почивка сами, опитайте да свалите на мобилния си телефон приложение, което ще ви подсказва, че трябва да се мажете редовно. Ние обожаваме приложението Reapply. А сравняването на интензивността на тена оставете на другите. Защото сега вече знаете повече.

И очаквайте новата ни среща! Следващия път ще разгледаме какви видове UV лъчи съществуват и какво е влиянието им върху кожата на лицето и тялото ни.