Преминете към основното съдържание

Вие спите ли добре? Косата Ви не може.

2.12.2013 г.

Notino

Прочитане за 3 минути

Как да подготвите косата си, преди да заспите? Да я вържете мокра? Без да я срешете и да я пуснете на сутринта? Ако имате дълга коса, за да се предотврати нейното увреждане, е необходимо да се погрижите за нея по време на сън. В следващата статия ще прочетете какви грешки да избегнете.

Мокра косата
Някои често срещани грешки включват сън с мокра коса, особено ако оставите косата да изсъхне. Мократа коса има по-голяма склонност да се къса. През нощта при движенията косата се трие във възглавницата и по този начин механично се уврежда. Ако вържете косата си в хлабав кок или в конска опашка, това унищожава косата. По-добре е, обаче, преди лягане, да оставите косата си да изсъхне или да бъде полу суха.

Прическа
Преди да си легнете, не забравяйте да срешете косата си с нежна четка. Препоръчваме Tangle Teezer или друга четка, която Ви подхожда напълно. Първо, Вие ще спестите време, прекарано в оформяне на косата сутрин , на второ място, не е препоръчително да си лягате с несресана коса. Може да се получи необратимо увреждане на косата.

Може би не знаете, че четката равномерно разпределя себум, който косата е натрупала през деня. Восъкът за коса я предпазва от чупене и накъсване. Ако използвате стилизиращи продукти (лак, пяна) е необходимо вечер също да разресвате косата си.

СЪВЕТ: Използвайте сатенена калъфка. Този плат предотвратява прекомерната загуба на коса.

Събудете се с красива коса - козметика за нощна грижа

Ако тази вечер знаете предварително, че ще имате достатъчно време, в сутрешния стайлинг и може да измиете косата си, то ще имате време за по-дълбока регенерация на косата. Отдайте се на удоволствието да подхраните косата си с любимата си маска за коса. Например, не забравяйте да увийте косата си с найлон и да затегнете хлабавият ластик за коса.

Не се страхувайте да експериментирате, може да смесвате кокосово масло, рициново масло, масло от авокадо, царевично масло, масло от макадамия или необработено маслиново олио. Маслото трябва да бъде студено. Що се отнася до маската, тя трябва да бъде чиста или предимно естествена. Някои производители директно предлагат продукти за коса за нощна грижа. Е, все пак, може да използвате каквато и да е маска, съставена от натурални съставки. Препоръчваме доказана маска с масло от ший на Klorane. Най-добрият вариант за „бомба“ в косата е да се смесват заедно масло и маска за коса, за да сгъсти косата- така че през нощта, маслото в косата да не тече.


Къде да отидем? Посетете нашата категория „Продукти за грижа за косата“ или да прочетете повече статии за грижа за косатa.