Преминете към основното съдържание

Смокини, пипер или земен бадем? Бъдете изключителни с новите нишови аромати

14.02.2024 г.

Jana Krajco

Прочитане за 4 минути

Това е като да летите в първа класа или да вечеряте в ресторант, където ви поемат палтото на входа и ви наместват стола, докато сядате. Нямаме крещяща нужда от това, но… е невероятно приятно! Нишовите парфюми действат по подобен начин. Защото кой ще иска да усеща тривиалността на ежедневието, когато може да бъде изключителен? Тези нови нишови аромати ще ви обгърнат в уханията си от главата до петите.

Незабравимата ванилия

Задавате ли си въпроса, коя е най-модната парфюмна съставка в момента? Ванилията. Тя се завърна заедно с други тенденции от деветдесетте години и повярвайте, заслужава да получи шанс. Сладка, топла, независима от сезона. Вдишайте я например в луксозния дамски парфюм Valaya Parfums de Marly, който ухае на традиция и история, но същевременно успява да представи и модерното си лице. Най-напред ви настройва на цитрусова вълна с нотки на мандарина и бергамот, допълнени с бяла праскова, после ви грабва във вихрен танц из цветна градина, в която се смесват момина сълза, махония и портокалов цвят, а на финала целува кожата ви с мускус, амброксан и ванилия. 

Или пък се обгърнете в пудреното облаче, което създава около вас ароматът Reminiscence Mimosa. Да, главната роля тук е поверена на абсолют от мимоза, съпровождана от теменужка, глог, пачули, бобова тонка и бели цветя, но отново ванилия, комбинирана със сандалово дърво и мускус, се грижи за великолепния финал. 

Нишови новости с дъх на подправки

Всички лица на пипера

Деликатността на ванилията не ви привлича и хладното време навън според вас изисква по-пикантно ухание? Уредете си среща с пипера. Унисекс парфюмът Amouage Lineage гордо представя акордите на перуански и сечуански пипер, а уводът е изцяло под знака на подправките, доминирани от шафран и джинджифил. Тамян, смирна и лабданум придават ориенталски оттенък на композицията и превръщат аромата в идеалния избор за специални поводи. 

Но пиперът може да звучи и много по-свежо. В парфюма Nishane Hacivat X той е събран заедно с ананас и бергамот, вика на помощ портокалов цвят, жасмин и лайм, а целият очарователен коктейл за мъже и жени се затваря от ветивер, кедър и пачули. 

Нишови аромати, които създават спомени

Нишовите парфюми са уникални по природа, но някои от тях отиват дори и по-далеч. Композициите им са още по-нетрадиционни, съставките – по-неочаквани, а резултатът – по-изненадващ. И затова всичко, което преживеете с тези аромати, остава незабравимо. 

Amouage Guidance не поставя граници и не се ръководи от правила. Тук е за онези, които искат всичко, само да не е обикновено. И го доказва още с първото вдишване, в което долавяте круша, тамян и лешник. С второто се събуждат акорди на османтус, роза, шафран и жасмин, които постепенно отстъпват пред нотки на сандалово дърво, ванилия, лабданум, истинска амбра и akigalawood. 

Оригинални нишови парфюми

Или пък отново и за пореден път изберете силата на семплото звучене. Невероятно печен и изкусен в тази игра е парфюмът Prada Infusion De Figue, който не се нуждае от много, за да постигне успех. Защото отлично знае на какви съставки да заложи. Мандарина, смокиня, мастиково дърво и галбанум – тези съставки сами по себе си привличат вниманието, а събрани заедно създават нещо наистина екстра специално. 

Искате да направите впечатление на любовна среща или при първата нощ заедно? Подчертайте магията на мига с Maison Margiela Replica Under the stars. Още с първото вдишване изведнъж ще се озовете на одеяло сред девствената природа, където тъмнината е нарушавана единствено от звездите в небето и пламъците на огъня, който сте запалили, за да се сгреете. И докато откривате различните съзвездия, около вас ще се носи ухание на черен пипер и лист от канела, земен бадем, кедрово масло и амбра. Анималистични акорди с опушени, тайнствени нотки – просто никой не може да им устои. 

Коя от нашите нишови новости не оставя носа ви на мира? Не е само една? Няма значение. Понякога важното е да си доставите радост. А най-добре ще е, ако е няколко пъти!