Преминете към основното съдържание

Урок: Луксозен грим за миговете около коледната елха. Със злато!

8.12.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Не е толкова важно да изглеждате страхотно от сутринта на Бъдни вечер, но ако цял ден сте били под пара с подготовката за трапезата, едно изразително червило ще подобри не само настроението ви. А да не говорим за златисти сенки за очи!

Около коледната елха не се търси екстравагантност, затова класическият грим със златисти сенки и червени устни е правилният избор. Подхожда на всекиго, а освен това изглежда луксозно. Тогава какво да правим?

Изравнете тена на кожата с фон дьо тен, прикрийте недостатъците с коректор и напудрете. С коректора и пудрата уеднаквете и клепачите.

  1. Нанесете бронзанта Estée Lauder Bronze Goddess по бузите, хребета на носа и брадичката. Лицето се озарява, а бронзантът му придава целунат от слънцето вид.
  2. С ружа Lancôme Blush Subtil подчертайте изпъкналата част на бузите.
  3. Използвайте сенките Haux от палитрата MAC Cosmetics Connect In Colour Eye Shadow Palette 6 shades в нюанс Embedded In Burgundy по целия горен клепач и нанесете от тях и по долните мигли. Със сенките Mega-Mocha от същата палитра потъмнете външното ъгълче на окото и леко размажете. Озарете вътрешното ъгълче със сенките Giga-Glitz.
  4. В центъра на горния клепач с пръст нанесете златисти сенки Yves Saint Laurent Sequin Crush. Погледът ви ще се озари прелестно. После с помощта на тънка четка нанесете и във вътрешното ъгълче на долната линия на миглите. 
  5. Очертайте горните мигли с очната линия Clinique High Impact™ Easy Liquid Eyeliner. Така ще подчертаете погледа си. Ако искате наистина изразителен поглед, можете да удължите линията.
  6. Върху миглите нанесете няколко пласта от спиралата Clinique High Impact™ Mascara. Ще им придаде значителен обем и ще ги удължи прелестно.
  7. С червилото Lancôme L’Absolu Rouge Cream в нюанс Rouge Badaboum очертайте перфектно устните. Ако не сте толкова сръчни с червилото, нанесете го в средата на устните и разнесете с четка за устни, за да оформите идеален остър ръб.

Фиксирайте целия грим със спрей Urban Decay All Nighter. Ще издържи наистина на всичко. Под елхата и където и да е другаде.

За коледния грим със златисти сенки ще ви трябват

Алените устни винаги правят деня по-добър, затова определено ги пробвайте за Бъдни вечер. Но най-напред вижте нашето видео, защото с негова помощ ще се радвате и на съвършени очи в златно.