Преминете към основното съдържание

Урок: Как да гримираме устните? Достатъчни са само 5 стъпки

9.03.2017 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Дами, знаехте ли, че наистина е възможно устните да се червисат , за да бъдат наистина красиви, да не се изтрият и да останат червисани дълги часове? Но това не е толкова просто.

 Според професионалистите не е достатъчно само да се нанесе червилото, а трябва да се направят още няколко стъпки. И когато ги спазите, можете да се радвате, че устните ви няма да изсъхнат и червилото няма да се стопи!

1. Нанесете върху устните вазелин, за да ги хидратирате и след това използвайте невидим молив за устни срещу размазване на червилото.

Ако не знаете какъв вазелин за устни да използвате, опитайте Вазелин Оригинал, за който клиентите пишат, че се понася добре и от нетолерантна кожа. Също така напълно овлажнява и при това не оставя мазно чувство. От невидимите контурни моливи препоръчваме Artdeco Lip Liner Invisible Lip Contour, който е необходим за попълване на устните и по-специално предотвратява размазването на червилото. Освен това Artdeco не се тества върху животни.

2. Очертайте устните с контурен молив за устни

С контурирането на устните, преди използването на самото червило, вие перфектно ще прикриете неравностите и ще постигнете прецизна форма. При горната устна се започва от т.нар. сърца в ъглите. При червисването на долната устна отново от страни, при което линиите трябва да се свържат по средата. Внимавайте да не удължите външната страна. По-добре се придържайте към границата на устните или техните вътрешни ръбове. След това внимателно с молив доочертайте по-голяма площ на устните, за да не остане само гол контур. Препоръчваме качествения контурен молив за устни на разумна цена Artdeco Mystical Forest.

3. Оцветете със сатенено червило и очертайте с контуриращ молив, за да бъдат устните съвършени.

Под сатенено червило имаме предвид матовото Nars Audacious, защото, както знаете, матовите червила вече от известно време водят пред перлените. Специално след това нанасяне оставя приятен сатенен ефект. Винаги нанасяйте червилото с четка, за да постигнете интензивен цвят и да не е то размазано. След нанасянето на червилото и евентуалното удължаване, довършете с контурен молив и проверете остротата на ъглите.

4. Фиксирайте червилото с пудров фиксатор с блясък и около устните нанесете светъл тон за подчертаване на контурите

Фиксаторът на червилото е практично нещо, защото след прилагането му устните не само издържат по-дълго червисани, но също не избледняват. А ако искате да постигнете и визуално по-пълни устни, ние имаме нещо за вас. Artdeco Crystal Garden пудров фиксатор за дълготрайно червило с блясък! Достатъчно е да се нанесе по-дебел слой в средата на устните. Със сигурност не забравяйте да нанесете и светъл тон, за подчертаване на контурите. Точното очертаване около устните, е друг важен трик как да ги уголемим оптично. Първо изберете светъл тон, който се нанася около устните и по средата, или точно над "сърцето" нанесете перлен светъл тон. С това възниква контраст, благодарение на който устните изпъкват красиво.

5. Финални корекции или никакво размазване

Внимание дами, това трябва да го знаете. Червилото не се трие! Затова крайните корекции трябва да се направят с помощта на молив. Фокусирайте се особено на ъглите, за да останат добре очертани и без размазване. Ако обаче сте ги удължили много, в този случай вече е необходимо за замаскирането да се използва тънък коректор, за предпочитане е молив.

Никой няма да може да изтрие с целувки така червисаните устни.

Барбара