Преминете към основното съдържание

5 съвета за перфектен очен грим, който издържа цял ден и нощ

15.05.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

От всички части на лицето, очите са най-трудни за гримиране. Нанасянето на сенки, пигменти и линии е изкуство, на което гримьорите се учат с години. Ние подбрахме за вас най-важните съвети за прецизен и перфектен грим на очите, който наистина издържа.

Всеки може да нанася сенки за очи по някакъв начин. Но да се научите как да ги нанасяте правилно, не е чак толкова лесно. Какво да направите, за да не помръднат през целия ден? За да блестят дори след цяла нощ танци? Вижте нашите 5 съвета!

1.Четките са задължителни

Когато ви гримира професионалист, той със сигурност ще използва професионални четки вместо пръстите си. Точно така, без добра четка (за предпочитане три) няма как да гримирате добре очите си. Добавете към козметичната си чанта комплект страхотни четки за очи и усетете колко по-лесно ще се гримирате.

2.Всичко започва с основата за грим

Знаете как да нанесете перфектно сенки на очите си, но те се размазват след няколко часа и вече не изглеждат добре? Може би сте подценили подготовката. Ако имате много мазна кожа на клепачите, достатъчно е да нанесете върху целия клепач коректор, а след това и пудра

По този начин сенките за очи ще има към какво да прилепнат и ще издържат по-дълго. Ако и това не помогне, използвайте специална основа под сенки за очи. Внимавайте, от основата се използва съвсем малко количество, защото в противен случай може да се получи обратен ефект и сенките да се размажат.

Какво със сигурност ще ви трябва

3.Гледайте напред

Всичко започва с младежки и стегнати клепачи. Затворете окото, нанесете желания грим и когато го отворите, всичко ще бъде на мястото си. Ако имате отпусната кожа или потънали очи, повечето гримове няма да се виждат, когато отворите очи. 

Затова най-добре е да нанасяте грима при отворени очи – линия, контур... Веднага ще видите къде трябва да нанесете сенките, така че да се виждат, или къде да очертаете очната линия, за да е с правилния наклон. 

4.Светкавично озаряване

Имате уморени очи? Плакали сте цяла нощ? Или сте били на парти цяла нощ и трябва да изглеждате все едно сте се наспали добре? Този трик е точно за вас. Нанесете много светли телесни сенки върху клепачите, като вече сте използвали коректор или пудра. 

Всички сенки, които ще използвате след това, ще бъдат по-наситени и ще озарят очите. Нанесете молив за очи в бял или телесен цвят върху вътрешния ъгъл на окото. По този начин окото ще изглежда оптически по-голямо, а всички зачервявания и следи от умора (поне видимите) изчезват.

5.Извивачки на мигли за всички

Всички знаем, че извиването на мигли с извивачки наистина отваря очите. За вас обаче имаме още един трик. Когато сте готови с извиването, обърнете китката си в посока навън и стиснете много силно. Не отваряйте извивачката, а само отпускайте и стискайте. Ще видите, че и с по-късите мигли стават чудеса. Разбира се, не забравяйте да нанесете и няколко слоя спирала.

Какво със сигурност ще ви трябва

Искате ли да опитате? Трябва да опитате! Това наистина помага при грима за очи.