Преминете към основното съдържание

10-те най-добри съвета за красота през 2024 г. Създайте вълни и се мажете и под брадичката

26.12.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 5 минути

Използвате защитен фактор 50 дори когато вали и освен това не сте си лягали с мокра глава цяла година. Поздравяваме ви! Тази година получавате отличен шест. Но за да не се главозамайвате от успеха, имаме за вас още съвети за красота през новата година, които ще подобрят живота ви. Ако не живота, то със сигурност поне настроението и рутинната ви грижа за красота.

1. Извивачката за мигли е най-добрият ви приятел

Вероятно вече сте виждали някъде този доста странен инструмент. А може би го имате, но се страхувате да го използвате? Смело напред. Извивачката за мигли перфектно извива миглите и отваря погледа. Само не забравяйте, че винаги трябва да я използвате върху чисти мигли без грим. А преди да свалите извивачката, не забравяйте да я отворите!

2. „Б“ и ретинол

Продуктите с ретинол са истинска магия в бутилка. Ако вече знаете какво означава съкращението BH90210, в козметичната си колекция задължително трябва да имате ретинол. Той ускорява регенерацията на кожата и степента на възстановяване на клетките, уеднаквява цветовия тон на кожата и изглажда бръчките. А ако не знаете какво е „Б“, но страдате от акне, ретинолът ще помогне и на вас. 

Най-добрите помощници през 2024 г.

3. Козметиката няма място в банята

Всичките ви любими продукти за лице и гримове са на рафта в банята? Това не е правилно. Високата влажност на въздуха всъщност намалява срока им на годност, в тях по-бързо се размножават бактерии и други неприятни неща. Затова оставете в банята си само продуктите за премахване на грим, а останалите преместете например в спалнята.

4. Съживете погледа си с молив за очи в телесен цвят

Телесният молив за очи от години е тайното оръжие на много гримьори. Той се справя във всички ситуации – ако очите ви са изморени, зачервени от плач или пък ако искате да ги уголемите визуално. Просто го нанесете върху долната вътрешна линия на окото и готово. Телесният цвят визуално премахва зачервяването на очите, като ги озарява и отваря. 

5. Червеното червило ще подобри живота ви. Доказано!

Червеното червило според сведущи по въпроса учени подобрява живота. Сервитьорките, които го носят, получават по-голям бакшиш, а жените, които обичат този цвят, са възприемани като симпатични и добри в работата си. Ако се страхувате да носите истинско червено за първи път, спокойно го нанесете с пръст върху устните си с леки потупвания и постепенно добавяйте още цвят ден след ден. Ще видите, че накрая няма да искате да живеете без червено върху устните.

6. Защитете косата от топлина

Вече знаете, че за здрава коса трябва да имате здрав скалп, а пътят към тази цел минава (не само) през правилното сушене със сешоар на косата. За да бъде и косата ви в ТОП форма, преди сушене използвайте топлинна защита. Същото важи и в случай че след сушене изправяте или къдрите косата си.

7. Мажете и деколтето. Не спирайте под брадичката

Грижите се за лицето си отлично, но всичките ви усилия спират под брадичката? Грешка. Ако към младежкото на вид лице искате да имате и младежко деколте, трябва да нанасяте всички продукти, които използвате за лице, чак до гърдите. Включително и SPF и серума за лице.

Какво ви трябва за вашата рутина за красота през 2024 г.

8. Създайте вълни с невероятна бързина

Може би бързате или просто не умеете да къдрите косата си на вълни. Опитайте това: вържете косата с ластик на висок кок, разделете го на пет части, напръскайте с термозащита и накъдрете всяка от частите с маша. След това пуснете косата и я разрешете с пръсти. При нужда я оформете допълнително около лицето, напръскайте с лак и се отдайте на ежедневните си приключения.

9. Нито стъпка без руж

Ружът е истинско чудо. Той съживява лицето ви, като го озарява цялостно. Може да го използвате и вместо сенки за очи или като пудра върху червилото за изискан кадифен ефект. В зависимост от това къде нанасяте ружа можете визуално да промените лицето си. Върху бузите той придава младежки вид, а високо на скулите визуално повдига контура на лицето.

10. Хидратирайте

Не само с редовно пиене на много течности, но и с редовно мазане на цялото тяло, ръцете и краката. Ако наистина кожата ви е прекалено суха, нанасяйте любимото си мляко за тяло върху влажна кожа. По този начин ще ѝ осигурите допълнителна доза хидратация. Мажете краката си всяка вечер и спокойно обуйте чорапи, за да не остане от крема по завивките. Купете любимия си крем за ръце в мини опаковка, за да може при нужда се мажете и през деня.

Това, че ще се вслушате в нашия съвет да използвате червено червило, се подразбира. Сигурни сме в това! Кои други съвети за красота през 2024 г. ще станат част от вашата рутина?