Преминете към основното съдържание

ТОП 11: Мъжете избират парфюми за жени

20.05.2021 г.

Notino

Прочитане за 7 минути

Сигурни сме, че ако ви попитаме кои са най-добрите дамски парфюми, които обожавате, ще ни съставите списък толкова бързо, колкото това ще направи и вашата приятелка или майка ви. Само че ние отидохме една стъпка по-далеч в проучването на топ дамските парфюми за 2021 г. Интересуваше ни кои аромати за жени се харесват най-много на мъжете, а резултатът доста ни изненада. Когато става въпрос за дамски парфюми, най-много ги впечатляват аромати, които имат една обща особеност – всички са поне мъничко цветни.

Топ парфюми за жени според мъжете

Дадохме на приятели, познати и колеги да помиришат много нови, прочути, известни и луксозни парфюми и зададохме на всички само един въпрос: „Кой аромат ви харесва най-много?“ Разбрахме, че за някои мъже светът на женските аромати е прочетена книга. Други малко се колебаеха, а трети приеха задачата си толкова на сериозно, че взеха със себе си вкъщи парфюмите, които ги впечатлиха, за да ги тестват и върху любимите си половинки.

Благодарение на желанието, с което се включиха, сега можем да ви представим мъжкия избор за най-харесваните дамски аромати. За да бъде по прегледно, ги подредихме от чисто цветни, през такива с дървесни нотки и мускус.

Аромат, който ще грабне мъжа на първа среща: Michael Kors Gorgeous!

„Едва по-късно разбрах, че това е нов парфюм, защото с подобен аромат беше Яна на първата ни среща преди доста време. И до днес продължаваме да сме заедно,“ спомня си Радослав, според когото парфюмната вода Michael Kors Gorgeous! е изобщо най-красивият аромат за жени. Макар да го определят като много цветен, в него се долавят нотки на тютюн, които на нас, като мъже, обичащи уиски и качествени пури, изобщо не ни пречат – точно обратното.

Аромат на сладка кукла: Dolce & Gabbana The Only One Intense

Повечето мъже, които участваха в ароматното ни „проучване“, без заобиколки признаха, че им харесва, когато жената ухае нежно и сладко, но без да е прекалено натрапчиво. Точно такъв приятно сладък парфюм за жени според тях е парфюмната вода Dolce & Gabbana The Only One Intense. Най-вече защото не е само ванилов, а е и цветен.

Аромат на почивка за двама: Atelier Cologne Lemon Island

Изобщо не се изненадахме, че няколко господа помислиха този парфюм за мъжки. Все пак е унисекс… Освен че според нашите „опитни зайчета“ Atelier Cologne Lemon Island има аромат на почивка, те си го представят и като летен парфюм за жени. А какъв е най-честият им аргумент? „Ами, ароматът е, не знам как да го кажа… свеж.“

Парфюмът на мигновената радост: Novellista Couture Chic

Като най-добър дамски парфюм за моментите, когато жена му е начумерена, Кирил избира парфюмната вода Novellista Couture Chic. Когато имала проблеми в работата и вкъщи се държала като буреносен облак, му препоръчали да вземе точно този аромат, представен миналата година. „Беше възхитена, защото с избора си на комбинация между портокали и жасмин уцелих десетката. Не казвам, че не беше трогната от самия жест, но веднага хареса и оттогава постоянно е с този аромат“, добавя той.

Аромат за прегръдки: Hugo Boss BOSS Alive

„Петя често се оплаква, че не съм достатъчно гальовен с нея, че я прегръщам рядко,“ споделя с нас Иван в началото на теста. „Исках да я компенсирам някак си… И ми хрумна, че точно Hugo Boss BOSS Alive може да свърши тази работа. Парадоксалното е, че и на мен ми хареса толкова, че прегръщам Петя много по-често. Просто ухае така, че искам да съм по-близо до нея.“ Не знаем как е с вас, но явно за Иван BOSS Alive е най-добрият дамски парфюм 2021.

Парфюм за абсолютната фурия: Armani Sì Intense

Антон е убеден, че най-добрият женски парфюм трябва да бъде преди всичко интензивен. Според неговата изповед Armani Sì Intense е направил по-чувствена не една нощ. „Когато жена ми носи този парфюм, дори не забелязвам с какво секси бельо е тази вечер. Това е най-любимият ми дамски парфюм, защото успява да ни настрои за това, което предстои.“

Ароматът на грешните светици: Mugler Angel Nova

Сред най-добрите дамски парфюми мъжете подредиха и Mugler Angel Nova. Малиноворозовата парфюмна вода според тях е предназначена за жените, които могат да бъдат и невинни ученички, и ненаситни тигрици. Те, според общото мнение, са „най-добрите жени изобщо“…

Парфюм за самоуверени жени: Zadig & Voltaire This is Her!

В изброяването на 11-те най-добри аромата за жени, дирижирано от мъжете, място намира и парфюмната вода Zadig & Voltaire This is Her! Според тях това е топ парфюм за жените, които са уверени в себе си и не се срамуват от това. Росен дори намекна, че точно на него ухае шефката му, която във фирмата се ползва с авторитет, за какъвто много мъже могат само да мечтаят. Да, господа, това е тя!

Аромат за малки момчета и големи момичета: Viktor & Rolf Flowerbomb

Жалко, че не бяхте там с нас, беше направо куриозно да наблюдавате тези зрели мъже, които стискат в ръцете си флакона на парфюмната вода Viktor & Rolf Flowerbomb. Формата му на граната, която трябва да се освободи преди нанасяне, ги хипнотизира толкова, че пред очите ни изведнъж се превърнаха в малки момчета. Повечето от тях биха купили този аромат на любимата си. Само не успяхме да разберем, дали ще го направят заради цветния аромат, или за да могат вкъщи да си играят с флакона, когато никой не ги вижда.

Повеят на свободата за вързаните и обвързаните: Gucci Guilty Pour Femme 2021

Замисляли ли сте се някога, как ухае свободата? На мъжете им е ясно. Защото за тях тя носи ориенталския аромат на Gucci Guilty Pour Femme 2021. Миро дори ни каза, че приятелката му, която почти винаги е свита като плаха кошута, с тази тоалетна вода се променя в невероятна свободомислеща личност.

Парфюмът на потайните дами: Narciso Rodriguez For Her Musc Noir

За топ дамски парфюм на 2021 година участниците в нашия тест единодушно избраха цветно-ориенталския Narciso Rodriguez For Her Musc Noir. Според тях изразителната парфюмна вода е най-подходяща за фаталната жена, но и за всяка, която иска да изглежда недостъпна пред останалите. Изглежда, че мъжете са привлечени от това…

Изненада ли ви списъкът на най-добрите парфюми за жени, които се харесват на мъжете? Очаквахте ли да дадат предимство на пикантни или опушени аромати? А кой ваш парфюм е любим на мъжете около вас? Споделете!