Преминете към основното съдържание

Тенденции 2020: Как да оформим веждите си?

19.05.2020 г.

Notino

Прочитане за 6 минути

Веждите са подвластни на модни тенденции, както и всичко останало. Много от нас сигурно си спомнят изключително тънките вежди през 90-те години и най-вероятно всички се опитваме да забравим тази ера. Точно обратното, Кара Делевин показа, че не трябва да се страхуваме от изразителните вежди. Веждите завършват контура на лицето ни и могат значително да променят вида ни. Но само от вас зависи как ще оформите веждите си. Ние ще ви кажем кои са тенденциите при веждите през 2020 година и как да ги оформите – стъпка по стъпка!

Тенденции при веждите

Преди да започнем да оформяме веждите си, трябва да решим как изобщо искаме да изглеждат те. Направихме списък на най-модерните тенденции при веждите за 2020 година. Вдъхновете се от него!

Soap brows

Ако имате Instagram повече от седмица, със сигурност сте виждали тази тенденция – но може и да не знаете нищо за нея. Така наречените soap brows са всъщност много добре сресани вежди, които наистина се решат с помощта на четчица и обикновен сапун.

Вместо сапун обаче, можете да използвате фиксиращ гел за вежди. Maybelline Brow Drama ще откриете в прозрачен вариант, но ако искате да добавите наситеност на веждите си, изберете един от кафявите нюанси – веждите ви ще бъдат фиксирани до 14 часа! Сресвайте косъмчетата в посока нагоре – така всички ще се пригладят, ще се изравнят и веждите ви ще се уголемят оптично. Естествени вежди

Името им говори само за себе си – естествените вежди не изискват толкова оформяне, защото не е необходимо да ги скубете. За да постигнете небрежна елегантност, ви предлагаме да използвате спирала или гел за вежди за фиксиране.

Вежди в естествен нюанс

Тази тенденция може прекрасно да допълни тренда на естествените вежди, защото всъщност, тя представлява боядисване на веждите във възможно най-естествения цвят, който съвършено ще се слее с естествения цвят на косъмчетата и тена на лицето ви. Верен помощник тук ще ви бъде комплектът за вежди NYX Professional Makeup Eyebrow Cake Powder и чрез комбинация от правилните нюанси ще постигнете перфектен резултат.

Изразителни вежди

Да, те още са тук с нас! Трендът на изразителните вежди все още е актуален и любим, а името му само говори за себе си. Ако искате да постигнете изразителни вежди, опитайте да не ги скубете известно време и им дайте шанс отново да върнат естествената си форма.

За перфектен и изразителен цвят използвайте помадата за вежди L’Oréal Paris Paradise Extatic, която е силно пигментирана и ще издържи цял ден.

Как да скубем веждите си

Всичко при скубането на веждите зависи от наистина качествената пинцета. Ако разполагате с такава, достатъчно е да спазите няколко прости правила, и след малко ще сте готови.

 • Омекотете кожата в зоната около веждите – изплакнете лицето си с топла вода или най-добре, навлажнете кърпа в гореща вода и я поставете за минута или две върху веждите си. Така косъмчетата омекват и скубането им ще бъде по-лесно и по-безболезнено.
 • Вземете качествена пинцета – тя трябва да бъде с остър край, защото с такъв по-лесно ще изтръгнете косъмчетата.
 • Поставяйте пинцетата близо до корена на косъмчето – ако го захванете другаде, най-вероятно косъмчето ще се скъса и след това ще е по-трудно да го изтръгнете.
 • Винаги изскубвайте по посока на растежа на косъмчетата! Ако го правите в обратната посока, те могат да започнат да врастват.
 • Започнете на скубете от външната страна и продължете към центъра

Ако вече сте избрали каква ще е формата на веждите ви, не забравяйте следните основни правила:

 • Веждите трябва да започват над вътрешната арка на окото
 • Най-високата точка трябва да е еднакво висока при двете вежди
 • Веждите трябва да бъдат достатъчно дълги. Ако не сте сигурни, опитайте стария известен трик: вземете молив и измерете мислената линия по диагонал, която тръгва от външния край на ноздрите и преминава през външния ъгъл на окото. Веждите ви трябва да завършват там, където е другият край на молива.

Боядисване на веждите

Ако изберете да боядисате веждите си вкъщи, е важно да го направите по правилния начин, за да не ви се налага седмица или две след това да се криете от света. Боята за вежди трябва да се допълни след около две седмици, така че ще спестите много време – разбира се, ако нямате перманентна боя на веждите или друга корекция, която изисква посещение при специалист.

Как да боядисаме веждите си

 • Изберете правилния нюанс боя за вежди.
 • Най-напред почистете веждите от всякакъв грим или омазняване.
 • Боядисвайте вежда, на която вече е придадена желаната форма.
 • Спазвайте указанието – най-вече частта, която се отнася до времето за действие на боята.
 • Не забравяйте да смесите боята с активираща емулсия, ако е необходимо.
 • Нанасяйте боята по веждите със скосена четка.
 • Нанасяйте много внимателно. Ако боята попадне на грешното място, това ще наруши перфектната форма на веждите.

Ако не държите на класическа боя за вежди, препоръчваме ви гел боята Maybelline Tattoo Brow – отлепя се лесно и издържа на веждите няколко дни.

Е, решихте ли вече? Ще опитате нещо ново, или предпочитате да не експериментирате? Каквото и да изберете, помнете, че веждите могат да бъдат сестри, а не близнаци, но трябва поне да се разбират помежду си!