Преминете към основното съдържание

Сватбени съвети: Кои трикове за красота не трябва да забравяме?

18.05.2022 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Сватбата е най-прекрасният ден в живота, който обаче е предхождан от много дни, седмици и месеци истинска лудост, меко казано. Уреждате ресторанта, поканите, мястото, оркестъра… но кое е най-важното? В деня Д да изглеждате по-красива от всички гости, взети заедно. Всяка булка има право на това! Планирайте сватбената си рутина за красота предварително и добавете решения за „план Б“. Така в сватбения ден нищо няма да ви изненада и ще можете да му се насладите напълно.

Подгответе кожата на лицето…

… за да сияете на всички снимки! Планирайте посещението в козметичния салон няколко седмици преди сватбата – според нуждите на кожата си можете да договорите и някоя допълнителна процедура. 

Но тук е необходимо още нещо – да позволите на кожата си да се събуди на сутринта в сватбения ден, още преди да дойде моментът за грима. 

Ето защо е добре в „сватбената“ козметична чантичка да намери място маската за лице Lancôme Génifique Advanced. Тя е силно хидратираща, така че след 10 минути лицето ви ще изглежда отпочинало и озарено като след 10-годишен сън.

СЪВЕТ: Най-важното е непосредствено преди сватбения ден да не стискате никакви пъпки и да не пипате нищо друго по лицето си. Много е изкушаващо, но местата, където са били пъпките, ще се зачервят, а със сигурност не ви се иска да търсите воал в последния момент.

Продукти

Сватбен грим 

Дори и да имате първокласни умения в областта на грима, съветвам ви да ги забравите и да се оставите в ръцете на професионална визажистка. Тя няма да трепери нервно и със сигурност ще знае по-добре, как да съобрази грима ви със снимките и с целодневното тържество. А резултатът ще изглежда точно като вашето сватбено вдъхновение от Instagram. 

Ако обаче имате свои любими продукти, за които сте убедени, че са подходящи, разберете се с гримьор. Със сигурност няма да му е трудно да приспособи грима към вашите изпитани продукти. 

Перфектна кожа на лицето 

Вашият сватбен грим трябва да издържи всички емоции (които ще са от сутринта чак до късната вечер) и пак да изглежда страхотно на снимки – е, това не е лесна задача. Ето защо използвайте витаминния праймер Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base. Не само, че задържа всичко на мястото му, но и озарява лицето, придава му здрав и сочен вид. 

Ако искате да изглеждате перфектно на снимките (а кой не би искал), основната стъпка е контурирането на кожата. Приглушава и подчертава по лицето това, което е необходимо, и визуално изглажда кожата. За прецизното контуриране със сигурност ще ви помогне визажистката, но и течният хайлайтър Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch. Можете да избирате от няколко нюанса – а освен това съдържа хиалуронова киселина, така че цената включва и допълнителна грижа за красота!

Не обичате течни хайлайтъри? Заложете на палитрата MAC Cosmetics Extra Dimension Skinfinish x 4 Aute Cuture Starring Rosalía, която приляга фантастично върху кожата и можете да комбинирате повече нюанси, ако това е подходящо за цялостната ви визия. 

Истината е в детайлите 

За да не се притеснявате през цялата вечер дали изкуствените мигли ще издържат, по-добре изберете спирала, която ще се погрижи за обем с уау ефект. В този случай победителят е дълготрайната спирала Gosh Just Click It!.

За този случай не трябва да оставяте перфектната форма на устните само на червилото, вземете на помощ контуриращия молив за устни Smashbox Be Legendary Line & Prime Pencil. Има приятна кремообразна текстура и най-важното – не позволява на червилото да се разтече. За мен това е един от ТОП съветите за сватбата, който се опитвам да споделя и с други. 

СЪВЕТ: След като целият ви грим е готов, осигурете издръжливостта му с фиксиращия спрей MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ Mattifiying Mist

Продукти

Сватбена прическа

За косата важи същото правило, както при грима – доверете се на професионалист. Ще се справи по-бързо, знае различни трикове и ще бъдете сигурни, че прическата ви ще издържи до следващия ден. Особено, ако я фиксирате с екстра силния лак L’Oréal Professionnel Infinium Strong

Искате максимално естествена прическа? Достатъчно е да минете правата коса с преса, а вълнистата само да измиете и „намачкате“ с пяната за къдрава коса Moroccanoil Curl. Тя е идеална, накратко, ще доведе небрежната елегантност до съвършенство. 

СЪВЕТ: Страхувате се, че след последното посещение при фризьора корените на боядисаната ви коса могат да израснат? И за това имам спасение! То идва под формата на цветния спрей, предназначен директно за новоизраснала коса Redken Root Fusion. Можете да го вземете със себе си за всеки случай, дори и да не го използвате, поне ще бъдете спокойни.

Перфектната сватба просто не съществува, но вашата сватбена визия със сигурност ще бъде перфектна! И още нещо… от тези моменти на несъвършенство после се раждат най-интересните истории. 😉