Преминете към основното съдържание

7-ми декември: Забелязва ли се умора по лицето ви? Трябва да се справите с тъмни кръгове под очите!

7.12.2023 г.

Notino

Прочитане за 1 минута

Тъмни кръгове под очите, които се появяват в резултат от стреса и суматохата преди Коледа? А може и от повече празнични вечери и осъмване по купони. Надхитрете безсънните нощи и се избавете от умората и неприятните кръгове. Козметика или бабини съвети?

Много от нас залагат на доказаните отцедени и охладени използвани пакетчета от черен чай, които се поставят под очите за няколко минути. Тези от зелен чай ще ви предложат като бонус и някакви антиоксиданти. Можете да нанесете и охладени кръгчета краставица, но понеже сега не им е сезонът, изберете качествена хидрогел маска против кръгове под очите

При избора вземете предвид колко чувствителна е околоочната ви зона, ако се борите с някоя и друга бръчка, едва ли ще искате те да се фиксират повече, помислете дали нямате нужда от доза хидратация. После е достатъчен само споменатият релакс на дивана или във ваната, лице, почистено от грим, и точно следване на указанията. Маската за околоочната зона е идеална, ако решите да се възнаграждавате с нея редовно, най-добре веднъж седмично.

Идеи за хидрогел (и други) маски за околоочната зона